logo-t

  • U suradnji sa Sacherom objavljen singl

    U suradnji sa Sacherom objavljen singl "Oj Dodole" za Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

Vijesti
29. Travanj 2023

Novi srpski reggae projekt White Squall Sound System na Roots Revival Reggae Festivalu

Drugo izdanje Roots Revival Reggae Festivala u Herceg Novom

Nakon najavljenih Hornsmana Coyotea, Brain Holidaysa i Conquering Liona, četvrto ime Roots Revival Reggae Festivala koji se održava u Herceg Novom 4. i 5. kolovoza su White Squall Sound System koji su ujedno i rezidenti svega što su organizirali kroz godine. Kako treba izgledati regionalna suradnja upravo se može ogledati kroz odnos organizacije Reggaeneracije i nositelja ovoga projekta Gaggija.

White Squall Sound Systemje potpuno novo ime na srpskoj reggae sceni. Nastao je kao ideja o sintezi isproduciranih ritmova i live nastupa a u cilju stvaranja dobrog groova i energije na samoj bini. Trenutno je sastavljen od tri člana.

Stanić Dragan - Dj Gaggie: u posljednja dva desetljeća svima dobro poznat po svojim roots-rubadub-steppas setovima s velikim domaćim i internacionalnim iskustvom. Kraj Dj-inga iza sebe ima i dugogodišnji svirački staž kao bubnjar i basist, a odnedavno ulazi u producentske vode. Radi se i o prekaljanom selektoru koji drži reggae scenu živom u Beogradu.

Aleksandar Todorović - Koda: Čovek koji već niz godina usvršava svoje bubnjarske i perkusionističke skilove kroz razne bendove na domaćoj sceni, napokon ulazi u jedan suštinski reggae-dub projekt, što je samo po sebi prirodno s obzirom da od tinejdžerskih dana gaji ljubav prema roots reggae muzici. Što bi se reklo ruff & tuff rhytm minister.

Nevena Radulović: Svoju multidisciplinarnu umjetnost već neko vrijeme izražava kroz kazalište kao akademska režiserka, educirana plesačica suvremenog plesa i glume, dok je njena empatija prema pjevanju oduvijek stremila ka površini. Napokon dolazi do prilike da nam se predstavi svojim donekle školovanim i nadasve autentičnim glasom kakav ste mogli čuti eventualno na ulicama New Oreleansa u izvođenju blues diva onoga vremena. Afinitet ka reggae i dub muzici gaji već neko vrijeme što dodatno zaokružuje čitavu priču. Bez imalo pretjerivanja radi se o novoj zvijedi u usponu.

Karte po promotivnoj cijenu su već sada u prodaji, na sajtu GigsTix. Najavljuju iz organizacije da će repertoar festivala biti bogatiji u odnosu na prošlu godinu, a dodali su i novu personaliziranu kartu koja se zove Reggae Ambassador.

Izvještaj 2022.: Roots Revival Reggae Festival u Herceg Novom - Povratak korijenima

Tekst:   PR

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena