logo-t

 • Tadiman objavio

  Tadiman objavio "High Grade" s Earlom 'Chinna' Smithom

 • Prince Fatty -

  Prince Fatty - "Artikal Intelligence" - posvećen izuzetnim vokalnim performansima

 • Raggalution - “Improterrestrial” - sviračka i aranžmanska raskošnost

  Raggalution - “Improterrestrial” - sviračka i aranžmanska raskošnost

 • Haris Pilton objavio album

  Haris Pilton objavio album "DUB XXL Vol 1."

nike

Događanja
Vijesti
27. Ožujak 2023

Veliki odmor: Radionica audio inženjeringa i izrade razglasnih kutija

Radionica audio inženjeringa i izrade razglasnih kutija za srednjoškolce
Radionice: 11. - 13.4.2023. u trajanju od 14.00 - 17.00h
Dvodnevni festival 14. - 15.04.2023. @ klub Attack, Pierottijeva 11 - više informacija uskoro

Program radionice sastoji se od dva dijela: teorijskog i praktičnog. Teorijski dio radionice prati upoznavanje i obuku polaznika/ca sa svim potrebnim zaduženjima ton majstora. Praktični dio radionice temelji se na primjeni glazbenih instrumenata, audio komponenti i izrade dijela razglasnog sistema odnosno razglasnih kutija od drva koje će polaznici radionice s voditeljima kontrolirati te prezentirati na dvodnevnom festivalu koji će se organizirati u klubu Attack 14. i 15. travnja, kao završni produkt radionice. Radionice će se bazirati na pripremi prostora i tehničke opreme za koncertna i klupska događanja, polaznici/e će kroz radionice naučiti koje su obaveze i zaduženja majstora zvuka, korištenje tehničke opreme i razglasnog sistema. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a prijaviti se možete putem upitnika na sljedećem linku:
https://forms.gle/6U1uMYqF45xUhigN6
Prijave se zaprimaju zaključno s 6.4.2023.
Važna napomena - broj polaznika/ca je ograničen

O voditeljima:
Igor Ivanković – član udruge; Tijekom djelovanja u udruzi, aktivan je i kao organizator određenih glazbenih programa unutar kluba Attack! (Dubstep klub, Bassout), kao voditelj radionica audio produkcije u programu Attackove tvornice te kao ton majstor u klubu Attack. Začetnik je ideje „community“ radija Attack ; kroz projekt Jahstice Soundsystem počinje se profesionalno baviti glazbom. Kasnije nastavlja svoj razvoj kroz Digitron soundsystem u sklopu kojega stječe tehničke vještine samostalne izgradnje razglasa. Sadašnji aktivni glazbeni projekt ostvaruje kao basist u bendu Bamwise; djelovao je kao voditelj i glazbeni urednik emisije posvećene reggae i dub glazbi na Radiju Student. Sudjeluje u organizaciji i produkciji glazbenih festivala, uglavnom kroz poslove tehničke organizacije festivala i stage menadžmenta. Neki od festivala na kojima je radio su: Terraneo u Šibeniku, Outlook festival, i Dimensions festival u Puli i Tisnom, Martinska fešta u Šibeniku; Tides of Youth na Cresu, Ultra u Splitu; radio i kao ton majstor glazbene skupine Jinx i kao producent i ton majstor u Soundcage studiju; trenutno radi kao ton majstor grupe ABOP.

Mario Fudurić - Nakon završetka srednje Šumarske škole u Karlovcu, smjer Drvodjelski tehničar- dizajner počinje svirati bubnjeve u bendu te usporedno sa time postaje suradnik u rental firmama (Duo leones, Euro-ton, Eldra). Nekoliko godina rada u rental firmama pripremilo ga je za posao tehničara zvuka i koordinatora programa kluba na Maloj sceni Hrvatskog doma u Karlovcu gdje aktivno djeluje na nekoliko programa i festivala u organizaciji Udruga Studio 8 te KA-MATRIX. Vodio je radionice audio produkcije u Karlovcu 2016. godine unutar udruge Carpe Diem te 2019. unutar udruge KAoperativa. 2017. godine postaje suradnik u klubu Attack, Pogon Jedinstvo te klubu Močvara u Zagrebu. Od početka 2020. godine zasposlen je u Jadran tvornici interijera kao radnik u pogonu te montažer namještaja. Kasnije je unaprijeđen kao radnik za tehničku pripremu proizvodnje gdje stječe znanje o drvnoj tehnologiji te iskustvo u praktičnome radu. Usporedno s radom u Jadran tvornici interijera započinje Kordoom Hi-Fi sound system, razglas koji gradi u cijelosti izgrađen ručno od drva.

Veliki odmor program je financiran iz proračuna Grada Zagreba te je realiziran u suradnji sa Tehničkom školom Ruđer Bošković
Tekst:   PR

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena