logo-t

 • Poslušaj

  Poslušaj "Moonlight" Dr.obija i Anje G obogaćen novim vokalima Sistah Tene i I-Sarane

 • Greg Even u suradnji s Jamajčankom Shanice Sewell objavio novi singl

  Greg Even u suradnji s Jamajčankom Shanice Sewell objavio novi singl "Phone Line"

 • Alpha Steppa & Awa Fall - “What A Joy” - jedinstveni dub zvuk i svjesne poruke

  Alpha Steppa & Awa Fall - “What A Joy” - jedinstveni dub zvuk i svjesne poruke

 • Steel Pulse dolazi na Overjam festival

  Steel Pulse dolazi na Overjam festival

 • Ulaznice za Escape the City festival kreću u prodaju sredinom travnja

  Ulaznice za Escape the City festival kreću u prodaju sredinom travnja

nike

Događanja
Reggae slovenija
Vijesti
7. Veljača 2023

Dubenefit za Crnog Ovna u Attacku

Dođi na solidarnu akciju
Solidarne akcije su ono što od nastajanja veže reggae/soundsystem i punk kulturu. U kolaboraciji reggae/dub selektora i zagrebačkog AKC Attacka 16. veljače pozivamo vas na benefit žurku za drugare i drugarice iz novosadskog Crnog Ovna. Crni Ovan je mjesto koje održava manifestacije punk/hard-core karaktera te se bavi pitanjima prava životinja, a razlog zbog čega su napadnuti od strane neonacista je taj što se njihovo djelovanje temelji na antifašizmu, solidarnosti i toleranciji. Za ovu priliku će prostor biti ispunjen sa stackom od 4 hog scoopsa, te selekcijom plejade selektora nastanjenim u Zagrebu.

Sandokan HiFi
Roots & Culture sound system, izvorno je iz Njemačke, ali sa sjedištem u Zagrebu od 2015. godine, gdje je organizator i rezident uspješnih sesija Dub Disorder događanja u Medici. Osnovan 2006. godine, Sandokan Hifi ima bogatu povijest: od prvih radionica u lokalnom skvotu do izrade vlastitih zvučnih kutija i aktivnog rada u raznim njemačkim gradovima i europskim zemljama, na istoku i zapadu. Sandokan Hifi je uvijek nastojao promovirati socijalno-revolucionarnu suštinu Roots & Culture kulture u različitim Reggae stilovima. Pomno izgrađena zbirka ploča pokazuje da se Sandokan Hifi bavi poviješću Reggae glazbe. Bilo da se radi o rootsu, rub-a-dubu ili teškom dubwiseu, Sandokan Hifi svira najbitnije melodije svih razdoblja Reggae glazbe na 100% vinilu, stvarajući set poput radio emisije uživo, ne samo za zabavu, već i za edukaciju. Ljubav i poštovanje i jasan stav protiv svih oblika diskriminacije temelj su iz kojih djeluje Sandokan Hifi.

Mirna
Mirna nam dolazi iz Jahkova, a korijene je pustila u Zagrebu gdje se njen glazbeni đir najviše isprofilirao te bi se mogao opisati kao "Disco meets Reggae". Jedna je osnivačica glazbenog kolektiva Muzika Miliona, a njena prva simpatija bio je house jer je uvijek bila djevojčica iz Disco budućnosti pa su njene playliste nerijetko protkane u retro dance duhu. Selekcija joj varira od melodičnog roots reggaea pa sve do UK steppers duba.

Bellyfull & Damien Prophet (Refugee HiFi)
Što Bellyfull i Damien Prophet imaju zajedničko? Osim što su naravno dvojica poznata igrača na Soundsystem sceni, selektor s početcima u zloglasnoj Zenicafariji i singay iz pulskih velikana Munchiesa. Ova dva mladića, koja ponekad nose iste pulovere, su potekli i utekli, kako trbuhom za tako i kruhom iz (svako svoje) čaršije. Slijedeći svoj nos pa skrenuli lijevo, preko granica i zidova, nekako su se obojica našli u Zagrebu. Poznati na potezu Pierottijeva - Ravnice - Punta Christo, ovaj dvojac donosi real refugee roots rock reggae experience - straight from the depths of Posavina, round the mountain tops of JahNićki, traveling into your consciousness - open your eyes, close your prejudice!

Prevara sound system
Teško da će vam i jedna najava otkriti detalje o ovoj Prevari, to možeš samo saznati na densfloru!

Upad: 5 eura
Tekst:  

Recenzije

Brother Culture - "40 Years Anniversary Collection" - "Jah touch all a we!"
Samostalni Referenti - "Nikad sam...Uvek sasvim sam!" - recenzija balkanske stvarnosti
Weeding Dub - „Where We Come From” - zabavan steppers/dub ska album
Gentleman - “Mad World” - komentar današnjeg vremena
Rebel Dread - The Story of Don Letts - čovjek na pravom mjestu u pravo vrijeme