logo-t

 • Poslušaj

  Poslušaj "Moonlight" Dr.obija i Anje G obogaćen novim vokalima Sistah Tene i I-Sarane

 • Greg Even u suradnji s Jamajčankom Shanice Sewell objavio novi singl

  Greg Even u suradnji s Jamajčankom Shanice Sewell objavio novi singl "Phone Line"

 • Alpha Steppa & Awa Fall - “What A Joy” - jedinstveni dub zvuk i svjesne poruke

  Alpha Steppa & Awa Fall - “What A Joy” - jedinstveni dub zvuk i svjesne poruke

 • Steel Pulse dolazi na Overjam festival

  Steel Pulse dolazi na Overjam festival

 • Ulaznice za Escape the City festival kreću u prodaju sredinom travnja

  Ulaznice za Escape the City festival kreću u prodaju sredinom travnja

nike

Događanja
Vijesti
2. Veljača 2023

Kordoom HIFI i AKC Attack pozivaju na Dub Affair party

AKC Attack i Kordoom HIFI predstavljaju
24.2.2023. // 22:00 – 06:00 // 8 € // Kordoom HIFI

Ras Muffet (Roots Injection, Bristol) 
https://rootsinjection.bandcamp.com/
Počeci Muffetove dub karijere datiraju u sedamdesetima kad je kao šegrt legendarnog Jah Shake počeo iz prve ruke učiti sve tajne zanata. S akumuliranim znanjem, kako tehničke, tako i estetske prirode, 1979. otvara studio ???? čime počinje njegova producentska priča. Kao i većinu soundsystem veterana iz pred-digitalnog perioda, Ras Muffeta nije pokolebao nalet nove tehnologije, već je prigrlio digitalni zvuk uz konzerviranje Roots and Culture estetike karakteristične za UK Dub. Posljednjih tridesetak godina, Ras Muffet je vlasnik Roots Injection Soundsystema. Roots Injection je soundsystem u punom smislu riječi jer je uz same kutije i svu pripadajuću tehnologiju, Roots Injection glazbeni studio i label koji na svojim izdanjima ugošćuje neka od najvećih imena scene poput Idrena Naturala, Love Joys, Carltona Livingstonea, Josepha Lalibele i drugih. Uz zavidan broj objavljenih izdanja, Ras Muffet svojim dubplateovima opskrbljuje ozbiljne soundsysteme, stoga u Attacku možemo očekivati značajan broj teško dostupnih i ekskluzivnih traka. Kako bi soundsystem doživljaj bio potpun, Ras Muffeta će na mikrofonu pratiti bristolski MC Ranking Snoopy kojeg se može čuti na Dub Club večerima u kultnom bristolskom klubu Black Swanu.

Dubolik (Zagreb) 
https://soundcloud.com/dubolique
Domaći dub veteran koji je svoju dugogodišnju glazbenu karijeru započeo u hardcore punk bendu Radikalna Promjena, a svoj glazbeni interes ubrzo je proširio na reggae i dub. Jedan je od osnivača Radikal Dub Kolektiva, a nakon prestanka rada benda, svoju dub karijeru nastavlja u dub projektu Dubble. Posljednjih godina, uz nastupe kao Dubolik, s ekipom iz Jahstice Sounda nastupa u 6000 Style triu. Dubolik je specijalizirao Dub produkciju, a može ga se čuti na brojnim izdanjima bilo da je riječ o suradnjama, remixevima ili dub verzijama. Uz sve to, Dubolik je i vrsni poznavatelj reggae i dub glazbe od njenih početaka do suvremenih 3000 style dubova, stoga uz njegovu produkciju, možemo očekivati izlete u bogatu reggae i dub historiografiju. Nah miss!

Kordoom HIFI (Karlovac) 
https://soundcloud.com/kordoomhifi
Pozitivan odnos punkera i dubera dobro je zabilježen u reggae/dub historiografiji, no odnos doomera i dubera čini se kontradiktornim dok ne uzmemo u obzir konvencije jednog i drugog žanra. Fokus na niske frekvencije, duge i jednolične kompozicije, ljubav prema biljci izrasloj na grobu kralja Salomona, samo su neke od stvari koje spajaju ova dva naizgled kontradiktorna žanra. Kako su strastveni oko svih foundation stilova, selekcija im obuhvaća sve od zlatnog doba JA rootsa preko UK rootsa do UK Steppersa s naglaskom na bassu više nego na kicku!
Tekst:  

Recenzije

Brother Culture - "40 Years Anniversary Collection" - "Jah touch all a we!"
Samostalni Referenti - "Nikad sam...Uvek sasvim sam!" - recenzija balkanske stvarnosti
Weeding Dub - „Where We Come From” - zabavan steppers/dub ska album
Gentleman - “Mad World” - komentar današnjeg vremena
Rebel Dread - The Story of Don Letts - čovjek na pravom mjestu u pravo vrijeme