logo-t

  • Black Uhuru otvara 30. Nishville Jazz Festival u Srbiji

    Black Uhuru otvara 30. Nishville Jazz Festival u Srbiji

  • Eesah -

    Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe

  • Sassja objavila novi studijski album

    Sassja objavila novi studijski album "Chwakka"

  • Egoless objavio novi album

    Egoless objavio novi album "Dubternal"

nike

Događanja
Vijesti
22. Studeni 2022

Dani Soundsystem kulture u Valpovu

14 godina Udruge Revolution

U sklopu obilježavanja 14 godina rada Udruge Revolution, u subotu 26.11.2022. u dvorcu Prandau Normann u Valpovu održava se događaj Dani Soundsystem kulture, zajednička projekt turneja udruga Sub Movements iz Pule, Udruge Kopriva iz Koprivnice i Udruge Revolution iz Valpova koji se provodi pod pokroviteljstvom Mreže udruga nezavisne scene Clubture.

Sub Movements, Udruga Kopriva i udruga Revolution predstavljaju :
Dani Soundsystem kulture
Subota 26. studeni 2022
Dvorac Prandau Normann Valpovo
Sound system session Nettle Soundsystem
Slavonija Vibes Syndicate / Damian Prophet / Lu Frequency / Nobru
Projekcija filma Superstonic sound: The Rebel Dread u suradnji s DORF festivalom / predavanje /

Pridružite se u subotu 26. studenog 2022. godine u dvorcu Prandau Normann u Valpovu na Danima soundsystem kulture zanimljivom poduhvatu tri udruge s istim ciljem: promociji zajedničke ljubavi prema soundsystem kulturi, glazbi, povijesti i cijelom kulturno – vrijednosnom sustavu i diy filozofiji koja čini soundsystem kulturu.

Program:
Projekcija dokumentarnog filma Superstonic sound: The Rebel Dread
Projekcija dokumentarnog filma o Donu Lettsu, britanskoj legendi, čovjeku koji je spojio dva plemena, punk i reggae. Projekcija se održava u suradnji s Festivalom dokumentarnog rock filma DORF. Projekcija se održava u prostorijama udruge Revolution u dvorcu, u subotu 26. studenog u 20h
Predstavljanje brošure o povijesti i razvoju soundsystem kulture u Hrvatskoj i regiji

Soundsystem session
Nettle Soundsystem
Slavonija Vibes Syndicate
Damian Prophet
Lu Frequency
Nobru


Nettle Soundsystem / Original Drava Dubs
Nettle soundsystem napravljen je 2021. godine kroz EU projekt Forum udruga nezavisne kulture iz Koprivnice te je i rezidencijalni sound istimenog prostora. Cijela priča oko systema započinje davne 2003. godine kad je par mladih pankera, kasnijih članova Udruge Kopriva, prvi put čula i vidjela Radikal dub kolektiv i zacementirala svoju ljubav prema najmasnijem i najsubverzivnijem ritmu koji postoji - dubu! Logično, ljubav se kroz istraživanje i prvi šus bassa iz Digitron sounda 2008. pretvorila u očaranost cijelom sound system kulturom i početak organizacije dub/reggae žurki Bass madness u Koprivnici da bi sa stvaranjem jezgre dub manijaka okupljenih u Nettle army konačno i u praksi zaživjela ideja koprivničkog systema.

Stroj upogonjen “21 drajverima na scoopovima stvoren je da kopa grabe po podravskim ravnicama, a misija ekipe koja ga pegla je da prenosi duboke vibracije svih reggae izričaja, od rootsa, dubwisea pa do novih zmazanih stepera i digitala s misijom širenja poruke jedne velike ljubavi i otpora babilonskoj opresiji.

Projekt “Dani soundsystem kulture” provodi se kroz platformu Clubture u partnerstvu sa Sub Movementom iz Pule, Udrugom Kopriva iz Koprivnice te Udrugom mladih za poticanje kreativnog izražavanja “Revolucija” iz Valpova, uz donatore projekta, razmjene i suradnje: Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb - gradski ured za kulturu, Zaklada “Kultura nova” i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva / kroz projekt Centri znanja.

Tekst:  

Recenzije

Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Lee "Scratch" Perry - "Destiny" - očekivanja su bila veća
Dhoko Orchestra - "Parables of Dhoko" - pred nama je nešto veličanstveno
Tiken Jah Fakoly - "Acoustic" - autentičniji nego ikad prije
Iseo & Dodosound - "En La Tormenta" - muzika kao način života