logo-t

 • ST!LLNESS ima dub/reggae izdanje godine, RootsInSession progašen soundsystemom godine

  ST!LLNESS ima dub/reggae izdanje godine, RootsInSession progašen soundsystemom godine

 • Rebel Dread - The Story of Don Letts - čovjek na pravom mjestu u pravo vrijeme

  Rebel Dread - The Story of Don Letts - čovjek na pravom mjestu u pravo vrijeme

 • Antenat u Vintage Industrial Baru - Za Antenat u Zagrebu vrijeme i više nego povoljno

  Antenat u Vintage Industrial Baru - Za Antenat u Zagrebu vrijeme i više nego povoljno

 • Tiken Jah Fakoly - “Braquage de Pouvoir” - krađa moći

  Tiken Jah Fakoly - “Braquage de Pouvoir” - krađa moći

 • STILLNESS -

  STILLNESS - "Kocka je okrugla" - nakon 10 godina strpljen, spašen!

nike

Događanja
Reggae slovenija
Vijesti
26. Rujan 2022

Jamcoast Sound System u Rijeci

Dvije luke, jedna ljubav

Došlo je vrijeme da dub i reggae sessione preselimo u toplo i utočište smo pronašli u Nemo Klubu 22. listopada. Dok sunce ponovno ne zagrije, skankamo u Ružićevoj (Rijeka), a u pomoć nam stižu slovenski reggae pioniri, Jamcoast! U Rijeku dolaze u punom sastavu i spremni da vajb svojih koparskih partyja prenesu riječkoj publici. Očekuje nas cijela noć dub, reggae, dancehall i jungle muzike pod palicom reggae prvaka sa slovenske obale.

Vrata kluba otvaraju se u 23:00, a upad je 30kn.

Jahklin Selecta 

Jahklin Selecta živi u Sloveniji u malom primorskom gradu Kopru. Od djetinjstva je volio glazbu i počeo je svirati gitaru. Za nekoliko godina njegov interes se promijenio i uključio se u lokalnu roots reggae/digital/dancehall/ragga jungle ekipu pod nazivom Jamcoast. Njihova je svrha svojim izborom glazbe i nastupima širiti slobodu, ljubav, jednakost i pozitivnu energiju među ljudima. Njegov prvi javni nastup bio je 2011. s bliskim prijateljima Freedom Fighters. Od tada je stalni član još uvijek rastuće ekipe Jamcoast.

Freedom FightersSound 
Freedom FightersSound je slovenski obalni kolektiv koji čine Ras Marino i Selecta U-re, veliki zaljubljenici u reggae glazbu, koji zajedno djeluju od 2008. godine i smatraju se jednim od stupova slovenske reggae kulture. Također su inicijatori osnivanja prvog sound systema u sjevernoj Istri - JamCoast Sound Systema, koji je dodatno omeđio već povezane primorske reggae glazbenike.

Total Destruction 
Total Destruction utemeljili su Ego3p i Basskilla 2000. godine. Nakon odlaska Ego3pa u druge glazbene vode, projekt samostalno nastavlja Basskilla. Od početka do danas, Total Destruction se drži strictly vinyl selekcije koje se protežu od ska glazbe, duba i rootsa do modernih steppera i junglea. Tokom dvadesetak godina, Total Destruction nastupa po cijeloj Sloveniji, a i šire (Austria, Italija, Hrvatska, Nizozemska…). Posljednjih godina udružuju snage s koperskim kolektivom i sound systemom Jamcoast.
From roots to jungle total destruction is only solution!

JoCare 
JoCare je kolateralna šteta corona19 lockdowna.... Iz dosade i nedostatka partija kupio kontroler i.... Stara/nova ljubav je izašla na vidjelo. No Music, No Love, No life. Najviše se nalazi među roots, reggae i dub vibracijama, a u laboratoriju istražuje novije ritmove!

Kad: 22.10.2022.
Vrijeme: 23-06h
Upad: 30kn

Tekst:  

Recenzije

Dub Inc - "Futur" - sjajno uprizorena budućnost
Protoje - “Third Time's The Charm” - iznimno slojevit album za razvoj reggae glazbe
Banana Zvuk - "Legaliziraj" EP - ovakvi projekti su čisti raritet
Biga*Ranx - “Eh Yo!” - nosi određenu kontemplacijsku težinu
Lee 'Scratch' Perry - King Scratch (Musical masterpieces from the Upsetter Ark-ive) - upečatljiv pregled njegovog životnog djela