logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

nike

Događanja
Vijesti
1. Lipanj 2022

One Dread ima svirku u Melinu

One Dread feat. D-Gree @ Grof Melin // 17.6. // 20h

U goste u zagrebački Melin 17. lipnja nakon dulje pauze od koncertnih nastupa dolazi One Dread, reggae band uz vrhunsku pratnju za mixerima. Glazbenim mirodijama u stilu, prije i poslije koncerta rukuju cijenjeni Dj Miki i Dj D-Gree.

One Dread je bend iz Zagreba koji svoj fokus stavlja na obrade roots-rock-reggae-dancehall-ska-dub hitova. Čine ga Tena i Nika Starčević i Tea Anzulović, odnosno TNT vokal sekcija, dok moćnu i melodijsku ritam sekciju drže Borna Ivezić na basu, Matej Smiljanić na bubnjevima, Ivan Perković na klavijaturama i Bruder Goran Egich na gitari.
Od 2007. Godine, kada su započeli svoje glazbeno dijelovanje, pa do danas, One Dread nastupao je po raznim mjestima diljem Hrvatske i Europe, od najmanjih klubova pa sve do velikih festivala. Ovaj sedmeročlani bend diše i zvuči kao jedan, a njihove obrade odišu karakterom i stavom. Njihova svirka zasigurno će vas rasplesati uz hitove velikana poput Black Uhuru, Steel Pulse, Third World, Bob Marley i mnogi drugi...

D-Gree a.k.a. Leo Hekman dolazi iz Splita gdje počinje svoje glazbeno putovanje kao tonski realizator i glazbeni urednik na lokalnom radiju. Puno je glazbenih prigoda obišao sijuči glazbeni nektar zahvaljujući svojem velikom poznanstvu raznih glazbenih stilova... npr. Afrobeat, Soul, Jazz i Funk... Kao rezident DJ zagrebačkog FunkCluba tvrdoglavo inzistira na promoviranju starije muzike. Zadnjih devet godina tonski je realizator i član glazbene redakcije Radija 808.

Miki (pullup¡ kolektiv)
Za pultom često u raznim izdanjima uz šaroliku glazbenu paletu. Ovaj put nam sprema zvukove s Jamajke prema kojima ima poznatu strast. Dođi i opusti se na zagrijavanju uz dub/reggae/roots kolekciju 

Miki – 19h
D-GREE- 20h
ONE DREAD-21.30h
D-GREE – 24h
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice