logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

  • Haris Pilton -

    Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni

  • FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

    FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

nike

Događanja
Vijesti
6. Svibanj 2022

One Dread novim singlom "Mighty Lioness" najavljuju prvi studijski album

Uskoro novi singl za One Dread
One Dread su zagrebački reggae/dancehall sastav kojeg čine četvorica instrumentalista i TNT vokalna sekcija, čiji prvi autorski singl "Remembering" su digitalno objavili 2021. godine. One Dread uskoro objavljuju drugi singl, "Mighty Lioness", za koji su snimili i svoj prvi video uradak, a koji će premijeru doživjeti 20. svibnja 2022.

Tekst i glazbu pjesme "Mighty Lioness" potpisuje Miroslav Uremović – nekadašnji bubnjar benda One Dread, a pjesma je nastala 2016. godine kad je bend započeo raditi na autorskom materijalu. Zbog brojnih razloga bend je bio spriječen zaplivati u autorske vode, a pandemijski kontekst utjecao je u pozitivnom smislu na rad zagrebačkog sastava One Dread. Članovi benda vratili su se autorskom materijalu te su objavili prvi singl "Remembering", a ostatak materijala bit će objavljen na prvom albumu. Pjesma "Mighty Lioness", drugi je singl benda te ujedno prvi video spot.

TNT trio (Tea, Nika, Tena), svojim troglasnim vokalnim linijama, One Dread čini jedinstvenim glazbenim sastavom na ovim prostorima zbog čega je svaki od njihovih koncerata poseban doživljaj. Bend je odsvirao preko 400 koncerata diljem Hrvatske i regije, a osim klupskih svirki često se penju i na pozornice svjetskih i domaćih festivala. Iako je sastav baziran na reggae i srodnim žanrovima, glazbene preferencije svih uključenih doprinose veoma zanimljivom spoju raznih glazbenih pravaca. Third World, Bob Marley, Inner Circle, Alborosie, Steel Pulse samo su neki od izvođača čije pjesme One Dread uspješno obrađuje, a svoj prvi autorski album će objaviti ove godine!

Odbrojavanje je počelo, dok željno iščekujemo vidjeti što su nam One Dread pripremili u svojem prvom videu. Do "Mighty Lioness" premijere, njihov prvi singl "Remembering" je dostupan na poveznici: https://www.pdv.com.hr/hr/artist/one-dread, dok će novi singl također biti dostupan na svim digitalnim servisima --> https://orcd.co/onedread-mightylioness
Tekst:   PR

Video sadržaj

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice