logo-t

  • Black Uhuru otvara 30. Nishville Jazz Festival u Srbiji

    Black Uhuru otvara 30. Nishville Jazz Festival u Srbiji

  • Eesah -

    Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe

  • Sassja objavila novi studijski album

    Sassja objavila novi studijski album "Chwakka"

  • Egoless objavio novi album

    Egoless objavio novi album "Dubternal"

nike

Događanja
Vijesti
3. Svibanj 2022

Kali Fat Dub i ekipa u Attacku

Jer svirati se mora 2

Početak je zakazan za rane popodnevne sate u dvorištu AKC Medika, na dan 21. svibnja 2022.

Kali Fat Dub (PDV, Positive Reality Sound)
Nakon sjane svirke na posljednjem izdanju Magic Box, naša mala čerga se kreće prema vama. Spašavaj se na (NE)vrijeme!
KFD je mjesto gdje brdsko-panonski Weltschmerz spoken word upoznaje jadransko-alpski pub dub i to sve naživo. Zvuči pretenciozno? Da znaš da i jeste... U tamu disko kluba unose konglomerat ljubavi i besa nastalog duboko ispod bučne vreve grada podno Sv. Pankracija i glomazne i nezgrapne i pomalo memljive kvazi poezije u kojoj se narator hvata u koštac sa istinitim događajima, magičnim obredima, stvarnim likovima i nestvarnim sudbinama. Po zemljama magičnog feudalizma, u kojima svi mi (čast izuzecima) životarimo na dug već dugi niz decenija, njihove pesme idu i kao glavno jelo i kao dodatak prehrani tj. suplement. Riječ, dvije i nešto za kraj. KFD je ljekoviti, 100% prirodan, gluten free muzičko/lirični termo nuklearni projektil na m(L)azni pogon. KFD je kao stvoren za na prazan stomak, pola koplja i punu glavu lažnih vijesti, ratnohuškačke retorike i domoljubne demagogije! I tako već sedam godina... KFD!
Sive lubanje SILOS! Ja imam NOŽ!

"Ne pokušavaj da popraviš prirodu. Nauči se da je shvatiš i štitiš. Kreni u čitaonicu umjesto na Marakanu, kreni u daleke zemlje umjesto na Kalemegdan. A, prije svega, RAZMIŠLJAJ NA PRAVI NAČIN. Imaj povjerenja u svoj unutarnji glas koji te tiho opominje. Tvoj život je u tvojim rukama, nemoj ga povjeravati nikome drugom, a najmanje vođama koje si izabrao. POSTANI ONO ŠTO JESI. To su ti već rekli mnogi Veliki ljudi!"
Vilhelm Rajh - Čuj, Mali čovječe!

Haris Pilton (Positive Reality Sound)
Neustrašivi i nepobjedivi čergarski princ svjetla, tame, jutarnje rose i muharastih povečerja u pohodu na Vaše zahrđale plesne poteze kojih do jučer niste bili ni svjesni. Prošao je nekoliko kontinenata i galaksija nošen podzemnim vodama rijeke Had te često navraćao u naše krajeve, palio žito, krao lubenice i štitio pse i mačke lutalice kosom plavom i kosom nježnom kao lan... Njegovih nekoliko vrsnih izdanja imali smo prilike slušati u raznim prilikama. Svima nam je dobro poznat i njegov imaginarni prija pod nazivom Doggy Brasco koji dolazi iz duboke i mračne zavičajne močvare nakrcane živim pijeskom, oštrozubim aligatorima i malaričnim komarcima veličine kapitalnog primjerka odraslog mužjaka otrovnog ružičastog flamingosa košarkaša ljudoždera i najavljuje svoj drugi po redu studijski album. Čuli smo i za Harisa i njegova dva visoko kvalitetna reggae/dub izdanja koja pale i žare diljem neomeđenih i neograničenih prostranstava internetskih pašnjaka i livada i piratskih radio postaja. Oštar pogled i zlatan sluh, znam da nije vam lako ali danas nemoj biti gluh, nego zapovjedi, što ćemo svirati i on će ti sve želje ispuniti. I još više od toga. Nebo je granica, a do neba ravnica!

"Bio jednom netko po imenu Haro, nazvan Stepski Vuk. Išao je na dvije noge, nosio odijelo i bio čovjek, ali je u stvari ipak, eto, bio stepski vuk. Što su drugi o tome mislili, a i što je on sam o tome mislio, za njega nije bilo od kakve važnosti, jer od toga vuk nije mogao biti istjeran iz njega. Ni mađijom, ni batinama."

Herman Hese - Stepski vuk

Kalibal & ApokalipSound System
Veliki zaljubljenik u Izvorišta, Emirove selekcije i crno/bjelosvjetsku muziku koja je nastajala pod okupatorskom čizmom široke palete kolonizatora i njihovih pomagača. Njihova brutalnost, njihova pohotna pljačkaška požuda uz prstohvat teritorijalnih pretenzija, hladnoratovske politike i imperijalnih začkoljica stvorila je more i krvi i suza i tihe patnje koja se na kraju pretočila u nešto tako divno i revolucionarno i uhu ugodno da nipošto nije smelo ostati neprimijećeno, zaboravljeno, prašinom prekriveno, na tavanu zagubljeno. Muzika iz Angole, Etiopije, Mozambika, Kube, Gane, Brazila, Perua, Kolumbije, Jamajke i malenog otočja uz zapadnu obalu Afrike svima vama poznatim pod imenom Cabo Verde, na pločama, diskovima i nešto digitalije. Najlošija kvaliteta zvuka uz ekstra najdjevičanskije emocije. Bačka škola i Bački valcer iz Bačke šume koji tera na raskalašni ples, gorki plač i slatku pobjedu! NI ZRNO SHITA OKUPATORU!
"E, sad mi natoči jedno piće!" - Sale Baba

Prancing D. (BarabaDub Sound System)
Super operator Kali Fat Dub-a i BarabaDub Sound System-a, na parove razbrojs usklađuje, miješa, istovara, prebacuje, steže, veže, kablira, ozvučuje, udešava, namincava, podešava, premješta, podiže, zaprašuje, buši, provuče kroz cirkular, pa opet odvrne, zavrne i gotovo, a sve to uz osmijeh, a sve to uz toplu prijateljsku riječ, a sve to na lešo, na licu mjesta, direktno u glavu, bez kompromisa, bez glutena, bez neprirodnih zaslađivača i aroma, bez pojačivača okusa, nedajtiboženikom, GMO free, 100% domaće i zdravo! Pregršt kilovata čiste ljubavi i besa na vaša vrata udara... Izaberi jedan broj. Sigurno ćeš se ogriješiti o punokrvnu ozvuku i osvetu našeg super operatera!

"Kada mi je teško bježim u samoću... Kada mi je još teže, tražim dobre ljude."
Meša Selimović - Tvrđava

Tekst:   PR

Video sadržaj

Recenzije

Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Lee "Scratch" Perry - "Destiny" - očekivanja su bila veća
Dhoko Orchestra - "Parables of Dhoko" - pred nama je nešto veličanstveno
Tiken Jah Fakoly - "Acoustic" - autentičniji nego ikad prije
Iseo & Dodosound - "En La Tormenta" - muzika kao način života