logo-t

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Haris Pilton objavio

    Haris Pilton objavio "Dub for Ladies"

  • Afrikan Simba dolazi na Zion Boška Festival

    Afrikan Simba dolazi na Zion Boška Festival

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

  • Izašao Peter Tosh’s Documentary, dokumentarni film o životu i djelu reggae legende

    Izašao Peter Tosh’s Documentary, dokumentarni film o životu i djelu reggae legende

  • Haris Pilton -

    Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni

  • FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

    FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

  • Pet sound systema za pet pozornica na Sea Sound Festivalu

    Pet sound systema za pet pozornica na Sea Sound Festivalu

nike

Događanja
Vijesti
24. Travanj 2022

Podrži Escape the City Festival 2022. crowdfunding kampanju

Crowdfunding kampanja za ovogodišnje izdanje festivala

Ekipa Escape the City Festivala zahvalna je na prilici da vas pozovu da se pridružite na jubilarnom 5. izdanju - Escape the City festival 2022. ETC okupljanje i ove će se godine održati u slikovitom okruženju ljupke obale Barbarige od 20. do 24. srpnja 2022.

Festival je namijenjen svim ljubiteljima sound system kulture i reggae glazbe, ovisnicima o dubovima, obožavateljima neobičnih umjetničkih formata, ljubiteljima cirkuskog ugođaja i svima ostalima koji su voljni pobjeći iz svojih gradova, otplesati sve svoje nevolje i uživati ​​u tim pozitivnim bas vibracijama barem nekoliko sunčanih dana dana.

Escape the City festival je projekt čiji je domaćin udruga Sub Movements iz Pule, pokrenut 2018. godine. Cilj mu je okupiti lokalne udruge i umjetnike iz cijele Europe i predstaviti ih posjetiteljima. Gradie zajednicu utemeljenu na jakim ekološkim pretpostavkama, i također potičeu mlade umjetnike i novopridošlice da nastupe i iskuse prostor za produkciju događaja na visokoj razini zajedno s legendarnim umjetnicima koji su dugo aktivni na sceni.

U prethodnom, “pandemijskom” izdanju, uspjeli su organizirati rasprodan festival te im je cilj usvojiti neke uzbudljive novine i podići standard postojećih. ETC crew vjeruje da u ovih nekoliko dana na plaži svi zajedno možemo nazreti različite načine koračanja kroz svakodnevicu, ali ovdje na svjesniji, mirniji, prirodniji, glasniji i prije svega zabavniji način.

Kako bi izbjegli miješanje s velikim korporativnim sponzorima i kako bi Escape the City bio što autonomniji i slobodniji, oslanjaju se na vas za pomoć i podršku u ovoj avanturi!

Okruženi dubokim hladom u borovoj šumi nekoliko metara od mora možete očekivati ​​pet dana reggaea, duba i drugih alternativnih i vrhunskih glazbenih žanrova koje sviraju međunarodni i domaći izvođači kroz ručno izrađene sound systeme. 

Osim glazbe, moći ćete pohađati razne radionice i predavanja na temu ekologije, zero waste življenja, cirkuske umjetnosti i performansa, slack line showova i radionica, izvedbe i radionice zračne svile, plesa vatre, dječjeg programa, radionice organske kozmetike.

Njihova ideja je rezervirati oko 35 izvođača koji će uglavnom svirati roots, reggae i dub glazbu iz cijele Europe, ne zaboravljajući Fever pozornicu koja je potresla mjesto u posljednja dva izdanja s najboljim od cumbia, funk, disco, drum&bass i world glazbe.

Neki od umjetnika koje su doveli u prethodnim izdanjima, prvi put su posjetili Hrvatsku i sjajno se proveli svirajući sessione koje će se dugo pamtiti. Da spomenemo samo nekoliko izvođača: Gussie P ft. Errol Bellot, Kibir la Amlak, High Elements, RDH Hi-Fi, Baodub, Jah Wind, Digitron, Warrior Charge...

Izvođači za ESC 2022. bit će objavljeni kako kampanja bude krenula dalje. Podržite ovu ekipu u sklopu crowdfunding kampanje.

Odvojite 15 minuta i opustite se gledajući Escape the City izdanje 2021. u ovom prekrasnom aftermovieu koji su snimili i producirali Spectral Produkcija (Zagreb).

Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice