logo-t

 • Haustor snima ‘Treći svijet Dub 2022’.

  Haustor snima ‘Treći svijet Dub 2022’.

 • R.I.P. Nazamba

  R.I.P. Nazamba

 • Meta and The Cornerstones dolazi na Roots Revival Reggae Festival

  Meta and The Cornerstones dolazi na Roots Revival Reggae Festival

 • RootsInSession Music pod svojim okriljem predstavlja novi singl „We Are Ready“ producenta Elidana i Bude iz Elvis Jacksona

  RootsInSession Music pod svojim okriljem predstavlja novi singl „We Are Ready“ producenta Elidana i Bude iz Elvis Jacksona

 • Havana Meets Kingston Part 2 - treba vam ljetni soundtrack?

  Havana Meets Kingston Part 2 - treba vam ljetni soundtrack?

nike

Događanja
Vijesti
8. Travanj 2022

Horace Andy u suradnji s Adrian Sherwoodom objavio album "Midnight Rocker"

Susret legendi
Adrian Sherwood proveo je puno vremena u realizaciji ostvarenja svog sna o stvaranju albuma s legendarnim jamajčanskim vokalom Horaceom Andyjem, kojeg obožavatelji reggaea širom svijeta vole zbog klasika iz 70-ih i 80-ih kao što su "Skylarking" i "Money Money" objavljene za Studio One i Wackies. Andy se može pohvaliti odgovarajućom crossover privlačnošću u moderno doba ponajviše kroz svoje česte doprinose Massive Attacku, gdje je bio oslonac na njihovim turnejama i pjeva na svim njihovim studijskim albumima do danas.

Albumu "Midnight Rocker" se pristupilo na sličan način kako je Sherwood izvukao iz Lee "Scratch" Perryja na albumima "Rainford" i "Heavy Rain", okupivši tim svirača i provodeći mnogo mjeseci usavršavajući izvedbu, aranžmane i miksanje. Rezultat je 11 izvanrednih pjesama koje su protkane pomno osmišljenom produkcijom i uistinu prekrasnim Andyjevim vokalom.

Uz reviziju nekih klasika Horacea Andyja poput "Mr Bassie", "Materialist" i "This Must Be Hell" s osvježenom produkcijom, album također sadrži potpuno novi materijal koji su napisali LSK, Jeb Loy Nichols, George Oban i Adrian Sherwood. Također su napravili verziju popularnog singla grupe s kojom se Andy najviše povezuje, Massive Attack, iako je Shara Nelson preuzela vodstvo na originalnom “Safe From Harm”, ovdje Horace dolazi do mikrofona. Zanimljivo je da je Shara Nelson snimala s Adrianom Sherwoodom nekoliko godina prije početka Massive Attacka, a izgubljeni ulični soul klasik iz 1983. "Aiming At Your Heart" mogao bi se nedvojbeno navesti kao nacrt za kasniji zvuk grupe.

Prateći bend na ovom albumu sadrži kremu svirača On-U Sounda, uključujući doprinose Gaudija, Skipa McDonalda, Georgea Obana, Cruciala Tonyja, Ital Hornsa i pokojnog, sjajnog Style Scotta. Poput "Rainforda", "Midnight Rocker" će pratiti dub verzija albuma, koji još nije dovršen, ali se nadamo da će izaći kasnije kroz 2022. godinu.

Album "Midnight Rocker" možete nabaviti na poveznici: https://on-u-sound.ffm.to/midnightrocker.ofp
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Clinton Fearon - “Breaking News” - roots muzika je sve više potrebna ovom svijetu
Groundation - "One Rock" - izdanje koje odiše velikim poštovanjem prema roots zvuku
Haris Pilton meets Greg Even - “Ting A Ling Riddim” - nepretenciozan album koji s lakoćom ulazi u uho
Horace Andy - "Midnight Rocker" - album za sva vremena
Dreadzone - "Dubwiser Volume Two"