logo-t

  • Black Uhuru otvara 30. Nishville Jazz Festival u Srbiji

    Black Uhuru otvara 30. Nishville Jazz Festival u Srbiji

  • Eesah -

    Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe

  • Sassja objavila novi studijski album

    Sassja objavila novi studijski album "Chwakka"

  • Egoless objavio novi album

    Egoless objavio novi album "Dubternal"

nike

Događanja
Vijesti
4. Ožujak 2022

R.I.P Denroy Morgan

Napustila nas je još jedna reggae legenda
Reggae izvođač Denroy Morgan rođen 1946. na Jamajci, ali je napustio Jamajku 1965. u dobi od 19 godina i otputovao u Sjedinjene Države kako bi postao glazbenik. Bio je dio formacije Black Eagles, njujorškog reggae benda 1970-ih, prije nego što je započeo uspješnu solo karijeru 1980-ih nadalje.

Njegova djeca, ohrabrena njegovim uspjehom, i sama su preuzela glazbene karijere, uključujući Lazu Morgana, Gramps Morgana, te u obiteljskim bendovima LMS i Morgan Heritage. Denroy je započeo svoju karijeru 1970-ih i stvorio Black Eagles, reggae bend u New Yorku 1974. s Devonom "Igo Levi" Fosterom i Llewellyn "Jah T" Breadwoodom.


Black Eagles pobijedili su na glazbenom festivalu New York Reggae 1977. godine, i tako je započeo Denroyev uspon do slave koji se nastavio do ranih 1980-ih. Godine 1981., Morgan je imao svoje najuspješnije izdanje s "I'll Do Anything For You", koji je sadržavao glazbenu podršku Black Eaglesa i dostigao deveto mjesto na američkoj soul ljestvici. U području reggaea, Morganov vrhunac je bio kada je 1984. potpisao ugovor s RCA Recordsom. Taj dogovor doveo je do izdavanja reggae albuma "Make My Day" i označio ga kao prvog reggae izvođača koji je potpisao ugovor s RCA Records.

Reggae bend Morgan Heritage čine njegova djeca Peter "Peetah" Morgan, Una Morgan, Roy "Gramps" Morgan, Nakhamyah "Lukes" Morgan i Memmalatel "Mr. Mojo" Morgan.

Dancehall / hip hop bend LMS također čine njegova djeca, trio Noshayah Morgan, Otiyah "Laza" Morgan i Miriam Morgan Otiyah Morgan poznata kao Laza Morgan.

Denroy Morgan preminuo je 3. ožujka 2022. u dobi od 76 godina, a uzrok smrti još nije poznat. Denroy Morgan & The Black Eagles najavljivali su novi album “Divine Destiny” koji izlazi 22. travnja.

Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Lee "Scratch" Perry - "Destiny" - očekivanja su bila veća
Dhoko Orchestra - "Parables of Dhoko" - pred nama je nešto veličanstveno
Tiken Jah Fakoly - "Acoustic" - autentičniji nego ikad prije
Iseo & Dodosound - "En La Tormenta" - muzika kao način života