logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
2. Ožujak 2022

Anja G & Dr.obi, Homegrown Sound i Kali Fat Dub nastupaju na Outlook festivalu u Tisnom

Outlook Origins 2022.
Na ovogodišnjem izdanju Outlook Origins festivala u Tisnom od 28. srpnja do 2. kolovoza nastupaju domaći predstavnici Anja G & Dr.obi, Homegrown Sound i Kali Fat Dub.

Kali Fat Dub
, pustolovi, tekstopisci, dvorske lude ili verbalni slikari začarani postapokaliptičnom vizijom današnjice. Njihove tragove i otiske možete pronaći diljem svijeta. Od Zion Crewa, Golema, FOB-a, Ufoslaviansa, JOKE-a, BeachSplasha, Medike, Mastersa, pa sve do Sirupa i Wintersplasha i neke daleke i još uvijek neizvjesne budućnosti. Kali Fat Dub čine famozni likovi koji se u ovdašnjem svijetu manifestiraju kao Chakka i Haris Pilton. Obzirom da iza sebe, imaju veliki broj klupskih i festivalskih nastupa duž regije i Europe, stoga ne sumnjamo da će nastup na festivalu biti jedan od onih koji se pamte. 

Dub duo Anja G & Dr.obi prisutni su na glazbenoj sceni od 2017.godine. Kombinacija zanimljivog vokala Anje G i jasnih poruka zajedno s masnim zvukovima vlastite produkcije uz hrpu efekata i zanimljiv vizualan identitet osvaja apsolutnu prisutnost publike. Etabliranjem vlastite etikete AmpliFyah Music Anja G i DR.obi izdaju vlastitu produkciju od digitala do steppersa uz suradnju s raznim artistima iz regije. Na EP-u „Bun Dem Riddim“ zajedničkim snagama ugošćuju Queen Omegu i Tennu Star, dok je njihovo prvo izdanje “Raggamuffin” & "Bang!Bang!" obrađeno od strane Jah Billaha i Shece sa specijalnim remixevima. Prava bomba pojavljuje se s "12 dubplateom Anja G & DR.obi meets Woodland Sound feat. Beanie - "Ay Carmela" u izdanju Woodland Recordsa koji je rasprodan u sat vremena i zatim doživio reprint ediciju. „Ay Carmela“ je antifašistički heavy weight steppers kojom ovaj dub duo jasno izražava svoje stavove. Na etiketi Warrior Charge Records izašla je "12 ploča na kojoj se nalazi "Police Brutality", dok kraj 2020. obilježavaju izdanja "Sky it a go red" ft. Dubble i novi riddim EP pod nazivom "Timeless".

Homegrown Sound osnovan je 2011. godine kada je prvi put nastupao u Mastersu na tadašnjem Bass Masters programu (današnji Reggae utorak). Uz redovne setove počeo je i organizirati Roots to Dub(step) večeri u Attacku koje su prerasle u Just Dubwise koji se održava i danas. Tokom godina ugostili su O.B.F. sound system, Iron Dubz, Riddim Tuffa, Haspar, Vibronics, a planovi za budućnost nikad se ne prestaju kuhati! Godina 2016. je bitna jer se soundu kao MC pridružila Mia koja svojim vokalom dodatno oplemenjuje selekciju, a započeo je i rad Just Dubwise radio emisije na radio Attacku.

Očekuje nas pet dana i pet noći glazbenog slavlja na četiri pozornice, od 28.7. do 2.8. u The Garden Resortu u Tisnom.
Tekst:  

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice