logo-t

  • Black Uhuru otvara 30. Nishville Jazz Festival u Srbiji

    Black Uhuru otvara 30. Nishville Jazz Festival u Srbiji

  • Eesah -

    Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe

  • Sassja objavila novi studijski album

    Sassja objavila novi studijski album "Chwakka"

  • Egoless objavio novi album

    Egoless objavio novi album "Dubternal"

nike

Događanja
Vijesti
7. Travanj 2021

Filip Motovunski najavljuje službeni remix za King Tubbyjev klasik s Trojan Recordsa

King Tubby - "Dubbing With The Observer" (Filip Motovunski remix)
Pjesma Filipa Motovunskog "Serious Music" koja je nastala u suradnji s MC Joe Raygunom i uz prateći video spot izašla na Ram Recordsu, osvojila je nagradu Ambasador za bass izdanje 2020. godine. U nominacijama se također našla i "Ninja", Filipov singl objavljen za Dub Shotta Recordings. Spomenute etikete, nagrade i česta emitiranja na BBC Radiju Filipovi su veliki uspjesi no izdanje koje najavljuje ističe kao najposebnije u karijeri.

Legendarni engleski jungle/dnb producent Ed Solo angažirao je Filipa da obradi kultnu dub pjesmu "Dubbing With The Observer" s Trojan Recordsa koju potpisuju King Tubby & The Observer All Stars. Filipov remix izlazi 16. travnja ekskluzivno na Beatportu, a dva tjedna kasnije bit će dostupan na svim ostalim outletima kao najavni singl drugog dijela kompilacije Trojan remixeva za Jungle Cakes Records. DJ Marky, Ed Solo, Kyrist i Benny Page neka su od imena koja već neko vrijeme vrte Filipov remix i najavljuju ovo dugoočekivano izdanje.

Remix možete prednaručiti na Beatport poveznici: https://bit.ly/3wqg8iL

Sve aktivnosti Filipa Motovunskog pratite na mrežnim kanalima:
https://soundcloud.com/filip-motovunski
www.facebook.com/filip.motovunski
www.instagram.com/filip_motovunski

Za one koji žele znati više:
Osbourne Ruddock poznatiji kao King Tubby, bio je jamajčanski inženjer zvuka koji je uvelike utjecao na razvoj dub glazbe tijekom 60-ih i 70-ih godina. Tubbyjev inovativni rad u studiju utjecao je na mnoge žanrove popularne glazbe. Često se navodi kao izumitelj koncepta remixa koji je kasnije postao sveprisutan u plesnoj i elektroničkoj glazbenoj produkciji. Pjevač Mikey Dread izjavio je, "King Tubby uistinu je zvuk razumio u znanstvenom smislu. Znao je kako krugovi rade i što rade elektroni. Zato je mogao raditi ono što je radio". Na početku karijere Tubby je posjedovao radionicu za popravak električnih uređaja u Kingstonu, a u njoj je gradio velika pojačala za lokalne sound systeme. Izgradio je vlastiti radio odašiljač i nakratko vodio piratsku radio stanicu da bi na kraju Tubby osnovao vlastiti sound system, Tubby's Hometown Hi-Fi, 1968. Kad su od Tubbyja zatražili da proizvede verzije pjesama za MC-a, Tubby je isprva radio na uklanjanju vokala u pjesmama no ubrzo je otkrio da se razne instrumentalne pjesme mogu naglasiti i preraditi kroz postavke na mikseru. Tako je s vremenom Tubby počeo stvarati potpuno nova glazbena djela pomicanjem naglaska na instrumentalima i dodavanjem raznih specijalnih efekata. Postao je omiljen u publici zahvaljujući visokokvalitetnom zvuku njegove opreme i ekskluzivnim izdanjima. Produkcijski rad King Tubbyja 1970-ih učinio ga je jednom od najpoznatijih zvijezda na Jamajci, a za njegove produkcijske tehnike izazvalo je zanimanje producenata, inženjera zvuka i glazbenika širom svijeta.
Tekst:   PR

Recenzije

Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Lee "Scratch" Perry - "Destiny" - očekivanja su bila veća
Dhoko Orchestra - "Parables of Dhoko" - pred nama je nešto veličanstveno
Tiken Jah Fakoly - "Acoustic" - autentičniji nego ikad prije
Iseo & Dodosound - "En La Tormenta" - muzika kao način života