logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
8. Listopad 2018

10 godina Udruge Revolution

Tulum u Valpovu
13.10.2018. / Dvorac Normann Prandau / Valpovo

Udruga Revolution osnovana je 2008. godine i ovaj mjesec obilježava 10 godina postojanja. Udruga je svoj rad započela zbog nedostataka glazbenih i kulturnih sadržaja za mladih na područja valpovštine. Bavili su se različitim projektima, volontirali i organizirali mnoštvo manifestacija, radionica i projekcija kako bi zadovoljili potrebe mladih i podigli kvalitetu njihovog života. Vrhunac njihovog rada je organizacija Reunited Festivala, glazbeno umjetnički festival koji se kroz dva dana održava na prekrasnoj lokaciji jednog od najstarijih dvoraca u Slavoniji, dvorac Prandau-Normann. Rođendanski program obuhvatiti će dnevni dio sa izložbama i radionicama, dok će navečer na dvije pozornice nastupiti razni DJ kolektivi koji su usko vezani uz rad Udruge Revolution.

Revolution Stage
Rebel Station SoundSystem
Revolt DJs (full crew)
VeschMachina Sound

HC Stage
Bugarska Skupština
Urban Instinkt
HaaHooo

Rebel Station SoundSystem
Rebel Station Sound je soundsystem priča, nastala iz ljubavi ekipe okupljene u Udruzi mladih "Revolution" iz Valpova, prema dub zvuku, melodijama i teškom bassu. Dio ekipe je, sasvim slučajno, pronašao nacrt za scoops u ploči "Lead with bass III". Nakon tog magičnog pronalaska, u svojoj radionici izrađuju prvi vlastiti scoops, te tako započinju pričati svoju soundsystem priču iz dubina Slavonije. Kroz rad i daljnju izgradnju soundsystema, znanje i vještine, nastavljaju pridonositi soundsystem kulturi u našoj regiji. Rebel Station Sound je sound koji prati Reunited Festival, kao i sve ostale događaje Udruge Revolution, kako bi približili soundsystem kulturu svim znatiželjnim umovima

REVOLT DJs
Revolt DJs je nastao kao produkt glazbene radionice koja se spontano počela provoditi u udruzi Revolution iz Valpova. Cilj Revolt DJs-a je prezentirati svim ljudima dobre volje glazbu koja nije toliko zastupljena, ali se trudom raznih entuzijasta širi i razvija. Glazbeni programi koje organiziramo LEVEL 2BREAK i PRTENJAK ZA ZION obuhvaća razne žanrove od hip-hopa, funka, reggaea, duba, dancehalla pa do raznih elektronskih žanrova sa naglaskom na Broken Beat elektroniku kao što su drum n bass, breakbeat, bigbeat, dubstep... Nakon što su se u rad udruge Revolution uključili mlađi članovi, ubrzo su počeli sudjelovati u dj radionicama na kojema je nastao kolektiv mladih producenata i dj-a REVOLT YOUNGSTAZ.
Tekst:   PR

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice