logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
7. Srpanj 2018

Zion Train stiže u Pulu

Thirty years no compromise
Klub Kotač
DC Rojc - Pula
Petak 17.8.2018. u 22h
Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 60 kn moguće je kupiti osobno u klubu Kotač, te putem online Entrio sustava.
Cijena ulaznice na dan događanja: 80 kn

Zion Train, jedni od najutjecajnijih dub sound systema i pioniri britanskog roots reggae zvuka dolaze u klub Kotač u sklopu tuneje povodom 30 godina djelovanja!

Zion Train je britanski dub bend koji je nastao u Oxfordu 1988. godine.Godine 2011. izdali su "The Very Best of Zion Train - Dub Revolutionaries" na world music labelu Nascente, domu izvođača Skatalites, Manu Dibango, Nusrat Fateh Ali Khan i Ladysmith Black Mambazo, te svoj deseti album ‘State of Mind’. Iste su godine održali turneju u SAD-u i europsku turneju, a u 2012. su nastupili u preko 18 zemalja svijeta: prvi puta svirali su na karipskom karnevalu Madasound na Martiniqueu i na kalifornijskom festivalu SNWMF, odradili su petu po redu japansku turneju i četvrtu meksičku turneju, te nastupali na glavnim pozornicama poznatih europskih festivala: Rototom, Outlook, Boomtown…U svoja postignuća ubrajaju i Jamaican Reggae Grammy za ‘Best Dub Album’ s albumom ‘Live as One’ kojeg su izdali 2007. godine i na kojem su im se pridružili Earl 16, Tippa Irie, Dubdadda, YT, Marlene Johnson, Raiz i Lua, te nastupe na festivalima kao što su Glastonbury, Wicker Man festival u Velikoj Britaniji, Reggae Geel u Belgiji, Rototom Sunsplash u Italiji i Reggae Sun Ska u Francuskoj. Osnivač Zion Traina, Neil Perch, vlasnik je i izdavačke kuće Universal Egg osnovane 1999. godine koja se specijalizirala za dub, elektroničku i svjetsku plesnu glazbu.
www.wobblyweb.com
www.facebook.com/pg/ZionTrainInDub
www.instagram.com/ziontrainindub
www.twitter.com/ziontrainindub
www.soundcloud.com/zion-train

Anja G & Dr.Obi
Ovaj duo dolazi iz Zagreba. Anja G & Dr.Obi pokazuju koliko je svestrana njihova glazba koja istražuje različite stilove reggae glazbe; od rootsa do digitalnog. Dr.Obi svoje je glazbeno putovanje započeo u ljeto 2005. u Zagrebu sa svojim još uvijek aktivnim projektom Jahstice Soundom. Iste godine postaje članom najutjecajnijih lokalnih dub i reggae projekata. Svoje zvučno inženjerstvo izučio je kroz rad u Digitron Sound Systemu, a sada radi kao inženjer zvuka za mnoge bendove iz Hrvatske kao i za Pozitivan ritam te se potpisuje kao glavni tehničar Seasplash Festivala. Početkom 2017. počeo je stvarati svoju glazbu u suradnji s Anjom G.
www.soundcloud.com/amplifyahmusic
www.amplifyah.bandcamp.com/releases

Teddy Lee
Aktivan na sceni duži niz godina, a kao selektor i DJ od 2004. godine. Njihove šarene selekcije i DJ setovi obuhvaćaju širi raspon glazbenih stilova. Sam za sebe prije će reći da je kolekcionar no DJ. Zato od njegovih setova, očekujte neočekivano.
www.soundcloud.com/teddy-lee

Foreigners Everywhere - DJ set
Foreigners Everywhere je mladi projekt Puležana Marka Vojnića Gina čiji glazbeni počeci sežu još u 1998. godinu. Ovaj projekt po prvi puta predstavljen je na 15. Seasplash festivalu, a predstavlja dub i punk zvuk prožet anarhističkim mislima, inspiriran slobodom te glazbom bendova poput Bad Brains, The Clash, Bob Marley i sličnima.
www.mixcloud.com/ForeignersEverywhere
Tekst:   PR

Video sadržaj

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice