logo-t

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
4. Srpanj 2018

Brain Holidays i One Dread na Krku

Evo Ti Pa Slušaj 2018.
Ove godine se ETPS 13. srpnja vraća reggae bojama! Kreativni Krk je za vas pripremio pravu ljetnu poslasticu jer će se chill i reggae vibre širiti s boćališta u Krku po cijelom gradu! 

Brain Holidays
Zagrebački reggae sastav ove godine postaje punoljetan. Iza sebe imaju gomilu koncerata i tri studijska albuma „Stereo Roots“, „Save Peace Babylon Delete“ i „System Error“, a u svibnju 2018. godine izašlo je remiksirano izdanje trećeg albuma „System Error Remix Side“ na kojem su sudjelovali etablirani glazbeni producenti. Prošla godina je bila vrlo uspješna, turneja od preko 20 koncerata u šest mjeseci, prijeđena Hrvatska uzduž i poprijeko, a odaziv publike je odličan što ih je dovelo na ovogodišnji Outlook festival. „System Error“ nominiran je za diskografsku nagradu Porin 2018. u kategoriji najbolji album alternativne i klupske glazbe. Teme koje se isprepleću kroz pjesme Brain Holidaysa variraju od ljubavnih, pa sve do aktualnih ekonomskih problema, ali uz glazbu koja se temelji na pozitivnosti svakodnevice. Pozitivne vibracije, kao nezaobilazna odrednica reggae glazbe, svojevrstan su lajtmotiv benda koji i u dobrim i lošim vremenima širi vedrinu te otvara ruke prema svim ljudima dobre volje.

One Dread
One Dread je cover band koji svira najmasniju roots-rock-reggae-dancehall-ska-dub mješavinu koja ruši zidove, ljudske barijere i bakine tabletiće s televizora. Bend je predvođen TNT (Tena, Nika i Tea) vokal sekcijom koja troglasno hoda, misli i pjeva. Čvrstu i moćnu ritam i melodijsku sekciju drže Bad Boysi koji hodaju po tankoj liniji između roots rock reggaea i srodnih žanrova kojima golicaju vašu maštu i pružaju vam jedno vanserijsko reggae iskustvo. Bend ima svoju dugu povijest i iskustvo nastupa po raznim mjestima diljem EU naše, od najmanjih i najintimnijih klubova, pa sve do velikih festivala i svirki na otvorenom. Njihovi coveri obrađeni su s dušom i svaka izvedba samo je novi take odličnih hitova velikana poput Black Uhuru, Steel Pulse, Third World, Inner Circle, Musical Youth, Albrosie, Peter Tosh, Bob Marley i mnogi drugi.

Podrška: Ličo & Palačinka Soundsystem
Tekst:  

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice