logo-t

  • U suradnji sa Sacherom objavljen singl

    U suradnji sa Sacherom objavljen singl "Oj Dodole" za Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

Vijesti
12. Lipanj 2018

Regeneracija Dunava u Bačkom Monoštoru

Ekološko-glazbeni festival 
Ekološko-glazbeni festival koji se održava povodom Međunarodnog Dana Dunava - Regeneracija Dunava, poziva vas u Bački Monoštor – “Selo na sedam Dunava”, 29. i 30. lipnja. Nastao 2008. godine, kao ideja grupe entuzijasta, ovaj festival izgradio je dobro poznati imidž i sinonim je za uživanje u dobroj muzici, pozitivnoj atmosferi i prelijepoj prirodi. Objedinjujući dnevne sadržaje - radionice, tribine, izložbe, projekcije... i glazbeni dio festivala u večernjim satima, obogaćuje lepezu manifestacija za djecu i mlade tijekom ljetnjih mjeseci.
Naglasak na Specijalnom Rezervatu Prirode “Gornje Podunavlje” i UNESCO Rezervatu Biosfere “Bačko Podunavlje” kroz radionice, edukacije i izložbe podiže svijest posjetitelja i javnosti o značaju ovih zaštićenih prirodnih bogatstava. Svake godine, Regeneracija nosi drugačiji pečat, pa je tako ovaj, jedanaesti po redu, festival u ženskom ruhu.

Tijekom dana, pripremili su edukativne programe za djecu na temu Dunava i Rezervata Biosfere, zabavne animacije za djecu, diskusije, izložbu slika Kristijana Kissa, izložbu fotografija autora Ivana Nikčevića, slamarske radionice, a ove godine, tokom Regeneracije održavaju se i Letnji feministički susreti mladih seoskih žena, u organizaciji BeFem – feminističkog kulturnog centra, koji se bave temom povećanja vidljivosti i promocije različitih ženskih inicijativa koje mijenjaju sliku lokalnih zajednica.  Za ljubitelje muzičkog programa Regeneracije, muziku stvaraju Zenicafaria Sound System, Haris Pilton, Sandokan Hi Fi, Rasta altitude & Popaj, Rebel sound, Mješoviti zbor “Iuventus Cantat” i još mnogo glazbenika iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine… Festival se održava u Eko-centru u Bačkom Monoštoru, na samom obodu SRP “Gornje Podunavlje”, pa je i ove godine na raspolaganju prostor za postavljanje šatora i kampiranje, a ulaz na festival je besplatan.
Tekst:  

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena