logo-t

  • U suradnji sa Sacherom objavljen singl

    U suradnji sa Sacherom objavljen singl "Oj Dodole" za Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

Vijesti
28. Kolovoz 2017

Bliži se 10. Outlook Festival

Još 10 dana do jubilarnog 10. Outlook Festivala kojeg najavljuje spektakl u pulskoj Areni

Kako bi se prvo dvoznamenkasto izdanje jednog od vodećih svjetskih glazbenih događaja koji slavi bass glazbu i soundsystem kulturu, Outlook Festivala lansiralo upravo onako kako takvoj proslavi i priliči – spektakularno, glasno i nezaboravno, u srijedu 6. rujna u pulskoj Areni održat će se nesvakidašnji koncert otvorenja kojeg predvode sjajne glazbene veličine.

Za ovu priliku organizatori su u Areni izgradili najveću i najimpresivniju pozornicu koju su ikad isproducirali veličine 28x14 metara. Na istoj će se u toku večeri izmjenjivati jedan za drugim pripadnici samog vrha bass glazbe Dizzie Rascal, pionir grimea koji je na specifičan način u svoj rad inkorporirao garage, hip hop te r&b i dobitnik Mercury nagrade pozornicu će dijeliti s pet svojih glazbenika. Američki majstor eksperimentalnije elektronike i hip-hopa DJ Shadowu jednakoj će mjeri impresionirati posjetitelje svojim performerskim bravurama kao i vizualnim dijelom nastupa raskošno postavljenim na brojne bliješteće LED ekrane. Svojevrsna kruna koncerta otvorenja bit će nastup Outlook Orchestra koji se sastoji od impresivnih 56 članova, odnosno 21 glazbenika i čak 35 vokalista među kojima kojeg čine mnogobrojni velikani hiphopa, grimea, reggaea, garagea, drum and bassa i dubstepa poput Horace Andya, Roots Manuve, Mad Professora, Dawn Penn, Congo Nattya, Pharoahe Moncha i mnogih drugih.

Orkestar je nastao u čast proslave desetgodišnjice Outlook Festivala, premijerni koncert s velikim se uspjehom održao ove zime u Londonu, a za pulski repertoar pripremljeno je čak 100 minuta obrada najomiljenijih bass i sound system hitova s plesnih podija! Povoljnije regionalne ulaznice za Arenu u pretprodaji se mogu kupiti u Entrio sistemima i prodajnim mjestima, a blagajne kod Arene radit će od ponedjeljak i utorak od 15:00 do 21:00 te u srijedu od 15:00 do 23:30. Cijena ulaznice je 325 kn.

Nakon simboličnog otpuhivanja rođendanskih svjećica u pulskoj Areni, proslava se u četvrtak 7. rujna nastavlja na štinjanskoj ljepotici – tvrđavi Punta Christo, okolnim zemaljskim pozornicama te na morskoj pučini kojom će ploviti party brodovi. U četiri festivalska dana nastupit će 315 glazbenika, a neki od njih publici će se predstaviti u više svojih izdanja. Popularna Beach pozornica glazbenicima daje priliku da sviraju svoje ležernije setove, savršene za uživanje na kasnoljetnom suncu uz pogled prema brijunskim otocima i već legendarnom štinjanskom zalasku; nastup na jednoj od noćnih pozornica prilika je za energični DJ i producentski showcase dok brodski party često iznjedri neke od najnezaboravnijih i najneuobičajenijih nastupa i provoda.

Među najboljim svjetskim hip-hop, dub, reggae, drum&bass, dubstep DJ-ima, producentima, MC-jevima i svim članovima soundsystema, iz ovogodišnjeg line-upa posebno izdvajamo premijerni festivalski nastup prekaljenog američkog hiphopera Ghostface Killah, člana kultnog Wu-Tang Clana. UK grime scenu predstavit će brojni glazbenici, od predvodnika poput Wileyas Hollow Manom, Giggsa, Newham Generalsa, Championa i Spookya kojima će na mikrofonima vjetar u leđa davati MC veličine poput Flowdana, Riko Dana, Flirta D, Killa P, a predstavit će se i grime podmladak.

Dub i reggae osnova su festivalskog glazbenog DNK, pa će se tako i ove godine na pozornicama izmjenjivati za reggae karakteristične antiratne poruke mira i ljubavi i duboki dub zvukovi koje će predstaviti vrstan selektor i znalac Adrian Sherwood, svestrani dub majstor The Bug koji redovno nastupa s glasnom i nezaustavljivom vokalisticom Miss Red, puni sastav Gentleman’s Dub Cluba, dubstep srodnici Commodo, Mala i Cokite Plastician. S pozornica će propovijedati i rado slušani majstori mikrofona David Rodigan, Roots Manuva, Loyle Carner, Congo Natty i Pharoahe Monch.

Ovogodišnji line-up krije i izuzetno veliki broj glazbenica koje predvodi dvadesetčetverogodišnja Princess Nokia. Autorica hitova "Tomboy" i "Brujas" te prenositeljica feminističkih poruka usmjerenih na osnaživanje ženskog dijela publike i prosvjetljivanje muškog, u Pulu dolazi na krilima izuzetno uspješne europske turneje. Devetnaestogodišnja Britanka Jorja Smith već je osvojila publiku svojim milozvučnim pripovijedanjem kao i elokventnim komentarima o različitim društvenim, ali i privatnim problemima. Njihova kolegica portugalskih korijena i francuske adrese, Nidia, majstorica je adrenalinskog plesnog zvuka koji vješto spaja grime, afrički kuduro, batidu, kizombu – pravce koje svijetom šire i lisabonske ghetto legende DJ Marfox i DJ Nigga Fox. Izdvajamo i utjecajnu Josey Rebelle, karakterističnog tech-house zvuka s ozbiljnim disko zaokretom, kao i kraljicu reggae klasika Dawn Penn sa Soom T i opaku MC Evu Lazarus.

Domaći i regionalni predstavnici svih glazbenih bass varijacija bit će nezaobilazni na ovogodišnjem Outlook Festivalu i to počevši s Aria pozornicom, smještenom na samom ulazu u tvrđavu, gdje će u petak 8. rujna jedan od najdugovječnijih hrvatskih festivala – Seasplash, ugostiti veliki broj svojih glazbenih prijatelja. Premijerni nastup na festivalu imat će Edo Maajka, tik pred izdavanje sedmog studijskog albuma, a domaći i regionalni glazbenici Filip Motovunski, Bamwise, Rahmanee, Egoless, Digitron, Brada Selecta, Roots In Session, Funk Guru i mnogi drugi njihovi kolege koji redovno oplemenjuju festivalski line-up predstavit će nam svoje ovosezonske glazbene repertoare.

U pretprodaji su povoljnije regionalne ulaznice, po cijeni od 850 kuna za sve dane festivala (festivalska ulaznica ne uključuje i koncert otvorenja) dok su regionalne ulaznice za koncert otvorenja po cijeni od 325 kuna. Ulaznice se mogu kupiti u Entrio sistemima i na Entrio prodajnim mjestima. Na festivalskim blagajnama bit će moguće kupiti 3-dnevne ulaznice (700 kn), 2-dnevne ulaznice (500 kn) i jednodnevne ulaznice (250 kn) isključivo na dan koji se odabere.

Tekst:   PR

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena