logo-t

  • U suradnji sa Sacherom objavljen singl

    U suradnji sa Sacherom objavljen singl "Oj Dodole" za Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

Vijesti
1. Lipanj 2017

Spread The Culture party u Metropolisu

Best of hip hop & dancehall
Vrhunski DJ-evi i mnoštvo domaćih i stranih plesača na jednom mjestu. U subotu 10. lipnja u 22 h Metropolis klub pretvorit će se u ogroman plesni podij koji će okupiti mnoge street plesače iz Hrvatske, a i okolnih zemalja. Riječ je o plesnom projektu pod nazivom Spread The Culture koji u suradnji s Udrugom MUK (Multimedijalni centar urbane kulture) promiče plesnu kulturu u Hrvatskoj.

Naglasak je na dvije vrlo ekspresivne kulture, a to su hip hop, više manje već svima poznat i dancehall koji potječe s daleke Jamajke te još nije dovoljno raširen na našim prostorima. DJ virtuozi, zaduženi za energičnu atmosferu na plesnom podiju, specijalizirani su upravo za glazbu iz tih dvaju kultura, te bez iznimke pune sve prostore u kojima nastupaju.

DJ Chill jedno je od najvažnijih imena hip hop i klupske scene u Hrvatskoj. Nastupao je rame uz rame s nekim od najvećih hip-hop imena koja su posjetila Hrvatsku i Sloveniju: Redman, Diamond, Sadat X, Inspektah deck (Wu-Tang Clan), Pete Rock, Dilated Peoples, Masta Ace & EMC, Sheek Louch (LOX), Edo G & Special Teamz, J-Ro (Tha Alkaholics), 50 Cent, Sugarhill Gang, Kurtis Blow, Melle Mel, itd. Isto tako, jedan je od voditelja, urednika i DJ-a na već sada legendarnoj emisiji Mixtape Sessions zagrebačkog Radia Student 100.5 fm, koju vodi već sedam godina. Dobitnik je tri nagrade (2007., 2008. i 2013.) za najboljeg hrvatskog hip-hop DJ-a. Godine 2011. nastupio je kao prvi Hrvat na jednom od najvećih svjetskih hip-hop festivala na svijetu Hip-Hop Kemp u Češkoj.

DJ Shone Alcapone - osnivač i glavni DJ poznatih Couple Up zabava u Beogradu. Na lokalnoj sceni prisutan je već pet godina. Vrlo brzo nakon početka karijere dobio je status jednog od najperspektivnijih mladih DJ-a u Beogradu da bi, nakon susreta s Tommy Tjem s kojim je pokrenuo izuzetno uspješne Couple Up zabave, potvrdio svoj status sjajnog partymakera i ambasadora karipske i afričke plesne glazbe. Jedini je DJ u Beogradu specijaliziran za dancehall, soca, afrobeat i reggae i već dugi niz godina je rezident kluba KPTM. Također, stekao je mnoga iskustva nastupima na prestižnim festivalima i partyjima u Austriji, Njemačkoj, Rumunjskoj i Crnoj Gori.

Spread The Culture pokret je kojeg čine: zajednica, edukacija i natjecanje. Sve je počelo od želje za zajedništvom među plesačima i mladima na području Hrvatske, Europe, ali i cijelog svijeta. S vremenom, želja je prerasla u ideju, a ideja u pokret. Organiziraju se velika natjecanja i edukacije koje su posjećene od strane domaćih i internacionalnih plesača. Ono što čini samu srž inicijative odnosi se na povezivanje mladih ljudi u plesu. Ovaj projekt vode mladi plesači koji žele potaknuti mlade u Hrvatskoj na aktivnije bavljenje plesom koji pruža jako puno i kao sport i kao umjetnost. Stoga, dođite na jedan potpuno drugačiji party u Zagrebu i budite dio jedne velike plesne priče u Hrvatskoj.

Ulaz na party: 15 kn.
Tekst:  

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena