logo-t

  • U suradnji sa Sacherom objavljen singl

    U suradnji sa Sacherom objavljen singl "Oj Dodole" za Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

Vijesti
17. Travanj 2017

Predavanje o Jamajci i dancehall kulturi

Dancehall A - Ž
U sklopu Dancehall A - Ž w/Shee @SOSS plesnih radionica, ovu subotu će se održati i predavanje o Jamajci i dancehall kulturi. Na ovom predavanju se neće plesati, već ćemo s voditeljicom ovog plesnog projekta, Shee Dancer iz Slovenije, pričati o dancehallu i Jamajci.

Shee je diplomirana socijologinja koja će svoje stručno znanje o ovoj temi potkrijepiti i vlastitim pričama i iskustvom jer je 2016. godine boravila upravo na ovom dalekom otoku. Dotaknut ćemo se generalnih stvari vezanih za Jamajku te kako su društvo, politika i tehnološki napredak doveli do razvoja dancehall kulture. Potom i malo specifičnije o dancehallu - glazbi, plesu, kulturi, načinu života.
Drugi dio je posvećen vašim pitanjima.

Vrijeme- subota 22.4., 18-20h
Lokacija - Old Pharmacy Pub, Ul. Andrije Hebranga 11
Ulaz- besplatan

O voditeljici:
Plešući kroz život, Shee je istraživala razne stilove plesa dok nije upoznala dancehall i potpuno se zaokupila ovom kulturom. Učila je od najpoznatih jamajčanskih i europskih plesača (Orville Xpressionz, Latonya Style, Craig Black Eagle, Andre Cosmic, Kimiko Versatile, Sri Lanka Rifical, …), a onda počela i sama voditi dancehall classove 2010. godine u Slovenijii. Držala je radionice u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i Austriji i nastupala na raznim događajima i festivalima posvećenim reggae/dancehall kulturi, kao sto su Overjam International Reggae Festival, Exit Festival, koncert međunarodne reggae zvijezde Anthony B, Sea Dance Festival, SlovenJah Soundsystem conference.. U 2015. sudila je i prvi United Balkan Soundclash Cup koji se odrzao u Srbiji. Shee je i promotor i organizator dancehall partya Phat & Tight u Ljubljani s ciljem da ujedini i podrži lokalnu scenu i približi dancehall kulturu našoj publici. Međunarodno priznanje je dobila nominacijom za najbolju plesačicu van Jamajke na DanceJa Dance Awards 2012. Ubrzo poslije toga je formirala Dubble Sickz Squad, prvu slovensku dancehall ekipu. Njene studije kulturologije su proširile njen interes mnogo više od plesa, a voli reći da dancehall njenu mirnu i poetičnu pojavu pretvara u neustrašivu "hot body gal". 2016. godine, Shee boravi na Jamajci gdje je dobila Official Stylish Moves Tutor certifikat. Certifikat dodijeljuje Latonya, CEO DanceJa i osnivačica koncepta Stylish Moves unutar dancehalla plesa.
Video ~ http://tinyurl.com/zum6xgr
Tekst:  

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena