logo-t

  • U suradnji sa Sacherom objavljen singl

    U suradnji sa Sacherom objavljen singl "Oj Dodole" za Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

Vijesti
14. Veljača 2017

Dubioza kolektiv na Demofestu

Otkriven prvi izvođač slavnog banjalučkog festivala
Međunarodno poznata grupa Dubioza kolektiv prvi je poznati izvođač Demofesta, koji će ove godine biti održan jubilarni, deseti put, a popularni bend zasvirat će na velikoj bini tvrđave Kastel u Banjaluci u subotu, 22. srpnja.  Dubioza kolektiv se tako vraća na najveći regionalni festival demo bendova, na kojem je posljednji put nastupila prije četiri godine, pritom obarajući sve dotadašnje rekorde posjećenosti. Podsjetimo, Demofest je tijekom njihovog nastupa prvi put morao zatvoriti ograde Kastela, jer je prostor za publiku bio ispunjen do posljednjeg mjesta.

"Svi dobro pamtimo nastup Dubioze na šestom Demofestu i euforiju koja je tada vladala u publici. S obzirom na to da je bend od tada postigao zaista veliki uspjeh i van regiona, te imajući u vidu činjenicu da Dubioza kolektiv sada u BiH svira samo jednom ili dva puta godišnje, odlučili smo da jedan od tih nastupa bude upravo na desetom Demofestu", izjavila je Brankica Raković, PR direktor Demofesta. Dodala je da se nada da ove godine dio publike Demofesta neće ostati uskraćen za koncert crno-žute ekipe, s obzirom na to da se festival posljednje dvije godine održava na mnogo većem prostoru, nego što je to ranije bio slučaj. "Možda Dubioza jeste 'rasla' tokom četiri godine koliko ih nismo vidjeli i čuli uživo, ali ni Demofest nije mirovao", rekla je Rakovićeva.

Ona je podsjetila da je još uvijek u tijeku natječaj za natjecateljski program festivala, koji će biti otvoren do 15. ožujka, te još jednom pozvala sve demo bendove s prostora ex-Yu da se prijave za nastup na desetom Demofestu. Svi detalji u vezi s prijavom, kao i novosti o festivalu, mogu se pronaći na službenoj internet stranici festivala na adresi. Ovogodišnje izdanje Demofesta će se održati od 20. do 22. srpnja, a ostali detalji će uskoro biti poznati.
Tekst:  

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena