logo-t

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

nike

Događanja
Vijesti
10. Kolovoz 2010

Lee Scratch Perry otkriva novi album

Revelation, novi album reggae legende Lee 'Scratch' Perrya biti će objavljen danas 10. kolovoza Europi i Sjedinjenim Državama.

Perry je na ovom albumu ugostio gitarista Rolling Stonesa Keitha Richardsa i funk pionira George Clintona. Također na ovom albumu je s Perryem surađivao Steve Marshallom, britanskim glazbenikom koji je već imao priliku raditi kao producent i pjevač na ranijim albumima.

John Saxon, također Britanac producirao je najnoviji uradak, te je izjavio da suradnja sa Richardsom i Clintonom je donijela novu dimenziju Perrijevom zvuku.

Perry danas ima 74 godine, i za života je stvorio veliku bazu međunarodnih fanova koji štuju njegov rad kao producenta u šezdesetim i sedamdesetim godinama prošlog stoljeća, ali i njegovu produktivnost kao stvaratelja vlastite glazbe. Lee je rođen 1936. godine okrugu Kendall u Hannoveru pod imenom Rainford Hugh Perry. Svoju karijeru je započeo kasnih pedesetih godina kada je radio kao 'šegrt' za producente kao što su Arthur 'Duke' Reid, Klement 'Coxson' Dodd i Prince Buster. Svoju karijeru je razgranao kasnih šezdesetih kada je osnovao Upsetter label i producirao pjesme od The Wailersa (Duppy Conqueror, Small Axe), Junior Bylesa (Curly Locks, Beat Down Babylon), Max Romea (War In A Babylon) i Junior Murvina (Police and Thieves).

Mnoge njegove pjesme su snimljene u njegovom studiju Black Ark koji se nalazi u Duhaney Parku u Kingstonu. Pomalo jeziv kompleks je privukao ne samo jamajkanske zvijezde, već i velika britanska imena kao što su Robert Palmer i The Clash. Studio je uništio požar 1979. godine (navodno je i sam Perry bio optužen za palež), a nakon toga je Lee otišao u Europu gdje nastupao i snimao s primjerice Beastie Boysima i Mad Professorom. Godine 2003. osvojio je Grammy za najbolji reggae album 'Jamaican E.T.'.

Svoj zadnji uradak Revelation započinje promovirati 17. kolovoza u New Yorku, a mi jedva čekamo da čujemo i to!

 

Tekst:  

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena