logo-t

  • U suradnji sa Sacherom objavljen singl

    U suradnji sa Sacherom objavljen singl "Oj Dodole" za Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

Vijesti
6. Srpanj 2016

Peti Montenegro Sun Reggae Festival

Dođi na jedini reggae festival u Crnoj Gori

Montenegro Sun Reggae Festival je jedini reggae festival u Crnoj Gori koji je osnovan 2011. godine u Petrovcu na moru, a ove godine se održava 23. i 24. srpnja. Misija organizatora je da se ova vrsta glazbe afirmira i približi kako lokalnom stanovništvu tako i mnogobrojnim turistima koji posjećuju crnogorsko primorje pa je od samih početaka ulaz za sve posjetitelje besplatan. Ove godine festival obilježava petogodišnji jubilej, a vjerovatno najveće iznenađenje koje su vam pripremili je nova lokacija festivala. S Terase Castello događanje se seli direktno na prelijepu plažu Kamenovo.

Program:
23. srpanj 2016.
20h - 21h Jahmessenjah sound system
21h - 22h Natty Riddim
22h - 23:30h Couple Up
23:30h - 1h Natty Fiyah SS

24. srpanj 2016.
20h - 21h Jahmessenjah sound system
21h - 22:30h Sensi
22:30h - 23:30h Tadiman
23:30h - 1h Dečija Radost

Izvođači

Jahmessenjah sound system je službeno osnovan 2002. godine u srcu Srbije, Šumadiji i rodnom Gornjem Milanovcu.Svojim radom i entuzijazmom poprilično su doprineli širenju reggae glazbe i rastafari kulture na prostoru čitave bivše Jugolsavije. Posljednje tri godine Jahmessenjah Sound je rezident i jedan od organizatora Montenegro Sun Reggae festivala kao i osnivač festivala pod nazivom Natural Mystic, koji se održava na brdu Ždreban nedaleko od Gornjeg Milanovca. Za sve ove godine njihovog postojanja uspjeli su izgraditi jedinstveni roots stil glazbenog izraza zbog koga su nadaleko poznati ali također na njihovim nastupima možete čuti i sve ostale pravce u kojima se reggae glazbe razvija.
www.facebook.com/Jahmessenjah-sound-system-189659717745944/
http://soundcloud.com/jahmessenjah-soundsystem

Natty Riddim Sound je oformljen 2008. godine od strane Yaman selektora, danas poznatog kao Bratafari. Godine 2007. Bratafari je aktivno započeo s promoviranjem reggae glazbe i rastafari kulture priključivši se Kinky Reggae Show emisiji koju su u to vrijeme na Radio Smederevu vodili Kelle (Solid Hi-Fi) i Papa Red (Jahmessenjah). Nedugo zatim on samostalno nastavlja rad na istoimenom radiju sa svojom Natty Riddim emisijom sve do 2011. godine kada je ova stanica službeno prestala s emitiranjem alternativnog glazbenog programa. Godine 2014. Bratafari se priključuje Serbia Reggae Movement projektu čiji je cilj da se na jednom mjestu okupe i promoviraju svi srpski reggae izvođači i ubrzo se svojom kreativnošću i sposobnošću ističe u prvi plan i postaje jedan od nositelja ovog projekta...
https://soundcloud.com/natty-riddim

Couple Up - (DJ Shone Alcapone & Horace Tommy T Thompson) stoje iza imena Couple Up žurki, koje već tri godine nose laskavu titulu najboljih dancehall žurki na Balkanu. DJ Shone Alcapone je na lokalnoj sceni prisutan već pet godina. Nosi epitet jednog od perspektivnijih mladih DJ-eva u Beogradu, kao i epitet jedinog DJ čija se selekcija bazira na dancehall, reggae, afrobeat i soca glazbi. Horace Tommy T Thompson je jamajkanski mc i pjevač , koji trenutno boravi i živi u Srbiji. Svoje prve dodire s glazbom je ostvario na Jamajci dok je publici u Srbiji poznat po suradnji s brojim glazbenicima, kao što su: Hornsman Coyote & Soulraft, Zemlja Gruva, Igor Vince i mnogi mnogi drugi.
https://www.facebook.com/coupleupmovement/?fref=ts

Natty Fiyah SS iz Makedonije je projekt koji su 2009. godine oformili MC Rootsman I i selektor Spincore. Natty Fiyah SS je odavno utvrdio svoj renome kao eksperimentalni soundsystem koji pristaje svakoj situaciji. U stanju su da reggae glazbu selektiraju bez prestanka, da oduševe s nekim od najekskluzivnijih jungle traka ili da vas potpuno pokidaju svojim masnim drum i bass linijama.
www.facebook.com/nattyfiyahss/?pnref=lhc

Sensi je odrasla na zrenjaninskoj undreground sceni i svoje prve DJ korake Sensi je napravila zahvaljujući Reggae Maniac ekipi, nastupajući na Rastaman Vibration festivalu u čuvenom Klupčetu. Velika je zaljubljenica u roots reggae glazbu i u Sensi setovima možete osjetiti kako se ovaj zvuk prirodno kreće kroz sve faze svog razvoja.

Tadiman - po prvi put u Crnoj Gori gostuje reggae pionir iz Slovenije, legendarni pjevač i frontmen najpoznatijeg slovenskog reggae benda Siti Hlapci ali i talijanskog reggae benda Makako Jump. Treba napomenuti njegovo dugogodišnje radijsko iskustvo kao i činjenicu da je sjajan bubnjar, basist i lider pratećih bendova koji sviraju za izvođače poput Bigga Ranxa, Skarra Muccija, Jahcoustixa, Raphaela...
www.facebook.com/Tadiman-1622968264633433/

Dečija Radost je bend iz Kraljeva koji izvodi reggae glazbu na prirodan i iskren način. Bend je formiran 1994. od strane Igora Arsenijevića (gitara i vokal) i Saše Kivića (Kivo za bubnjevima). U to vrijeme svirali su drum 'n' bass, popularnu glazbu današnjice. Nekoliko mjeseci kasnije bendu se pridružuje Danilo Jagodić Jagoda (bas gitara) i bend je kompletiran. Godine 2000. nastupili su na prvom velikom reggae festivalu u Jugoslaviji pod nazivom Reggae Wintersplash kao prateći bend dub pjesnika s Jamajke, Ras Shadlija.

 

Tekst:  

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena