logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

nike

Događanja
Vijesti
21. Lipanj 2016

Još tri velikana na Rototomu

​Rototom Sunsplash zatvara Main Stage line-up uz autentični trio jamajkanskih asova: Michael Rose, Ijahman Levi i Daniel 'Bambaata' Marley.​ 
Michael Rose, poznatiji kao pjevač legendarne glazbene skupine Black Uhuru, ući će u povijest kao prvi reggae umjetnik koji je osvojio nagradu Grammy s albumom "Anthem" 1985.​ godine. Rose je u svojoj dugogodišnjoj karijeri radio s vrhunskim umjetnicima, glazbenicima i producentima kao što su The Wailers, Big Youth, Sly and Robbie, Dennis Brown i mnogi drugi.

Ijahman Levi smatra se jednim od oznaka za jamajkanski roots reggae. Godine 1962. godina je u kojoj je Jamajka dobila nezavisnost, a Ijahman Levi uspio je tad snimiti svoj prvi album prije seljenja sa svojom obitelji u Englesku, gdje je postavio svoju prvu grupu. Njegova duga karijera s kojom je proputovao svijet dovela ga je i u španjolski Benicassim.

Daniel 'Bambaata' Marley sin je od Ziggy Marleya i unuk Boba, a nastupit će na glavnoj pozornici s raznovrsnim glazbenim projektom koji, iako ima reggae korijene, predstavlja više glazbenih stilova.

Uz navedeni trojac, Rototom festival tradicionalno je bogat vrhunskim glazbenim imenima kao što su Beres Hammond, Tiken Jah Fakoly, Freddie McGregor, Marcia Griffiths, Max Romeo, The Congos, Pablo Moses, Morgan Heritage, Kabaka Pyramid, Assassin aka Agent Sasco, Jah9, Alborosie, Dub Inc, Gentleman’s Dub Club... Više informacija potražite na www.rototomsunsplash.com
Tekst:  

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice