logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
26. Travanj 2016

Ri Rootz poslastica u Harteri

Mexican Stepper u Rijeci 
Obucite pancirke i stavite kacige na glave jer kaciga glavu čuva! Ako vam postane slabo od duba, možete podvijenog repa lagano prošetati do Innerspace floora, gdje vas očekuje vrhunski dub techno, detroit, acid i electro u aranžmanu riječkog Innespace kolektiva! Vaš omiljeni Ri Rootz pripremaju vam pravu poslasticu u petak 13. svibnja u prostorima riječke Hartere. U suradnji s Pozitivnim Ritmom nude vam uvid u ono što već i ptice na grani a bome i gliste u zemlji znaju, a to je paket vrhunskih festivala koji se održavaju na tvrđavi Punta Christo u Štinjanu pokraj Pule. Radi se o već poznata četiri festivala: Seasplash, Slurp, Dimensions i Outlook, za koje ćete ovom prilikom moći osvojiti nagradne festivalske ulaznice.

RiRootz floor:

Mexican Stepper (Mex)
Aktivni član trećeg vala meksičkog duba, u dodiru s glazbom od ranih godina svog života, Mexican Stepper 2009. započinje projekt s namjerom osnaživanja pozicije meksičkog duba na međunarodnoj sceni, kombinirajući stilove UK i francuskog duba i meksičke glazbe.Objavio je različita izdanja na labelima iz cijelog svijeta, kao što su ODGprod, jedan od najvažnijih predstavnika dub glazbe širom svijeta. U godinama 2014. i 2015. odradio je dvije turneje u Europi u posjetu Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Španjolskoj i Švicarskoj, svirajući na različitim mjestima, skvotovima, piratskim sessionima i velikim festivalima kao što su Serendubity, Mash Up The Valley i Telerama Dub, dijeleći pozornicu s umjetnicima kao što su Mad Professor, Prince Fatty, Iration Steppas, Mungos Hi Fi, Ondubground, Vibronics, Brain Damage, SR. Wilson, Marina P.
www.facebook.com/Stepper.Mexican

Djiman Soundsystem (CH)
Potpuno novi soundsystem sastavljen dva ljubitelja bass glazbe, Djiman, pjevač, dumbaker, selektor i graditelj zvuka, te Celesta, lady operater! Prije ovog projekta Djiman je kao nezavisni selektor svirao s Redubtion soundsystemom, Mighty youth sound systemom, Family-dji i prijateljima. Jedna zanimljiva posebnost je u tome što je Celesta prva gluha soundsystem operaterka na svijetu! Sluša samo '' šumove '' u elektroničkom uređaju. Ona kontrolira prostor osjećajući zvuk i publiku kroz svoju dušu i tijelo. Pripremite se za snažan live dub session!
www.facebook.com/DjimanSoundsystem

Zenicafaria (BiH)
Zenicafaria Sound je skupina prijatelja, zaljubljenika u dub i sound system kulturu, čije selekcije su uglavnom orijentirane na roots/uk/stepper dub. Danas unutar crew-a djeluju Bussy Baldhead (MC i perkusije), Ardubah Warrior (selektor) te DJ VZA.
Kolektiv je nastao 2010. godine u Zenici (BiH) i prve aktivnosti su se odnosile na organiziranje slušaona i koncerata u gradu. Kroz vrijeme nametala se činjenica da sav taj entuzijazam treba podići na viši nivo i tako se u ožujku 2012. godine grupa prijatelja odlučila da zavrti prve trake kao warm up izvođač na dvodnevnom festivalu alternativne glazbe pod nazivom "FESTIVALčić". Godine 2016. započeli su s gradnjom prvog dub soundsystema u BiH.
www.facebook.com/ZenicafariaSound

High Grade Commanda Sound
Kada je 2013. godine nekolicina prijatelja odlučila objediniti svoje vještine, promocije i selekcije mjuze, dj-inga i organizacije tuluma nastao je High Grade Commanda sound. High Grade Commanda selektori odašilju pozitivne vibracije pretežno DUBokim basovima, steppers ritmovima, jungle krikovima, digitalnim dub signalima.
https://www.facebook.com/Highgradecommanda

Innerspace floor (dub techno, detroit, acid, electro):
Samo Tako (Innerspace)
https://soundcloud.com/samotako
www.facebook.com/Innerspace-417521741738984/?fref=ts

Roland (Innerspace)
https://soundcloud.com/roland-marsanic

Lorens (Innerspace)
https://soundcloud.com/missmenika

Svaki 50-i posjetitelj osvaja ulaznicu za navedene festivale i to na način:
50-i upad - festivalska ulaznica za Slurp Festival
100-i upad - festivalska ulaznica za Seasplash Festival
150-i upad - festivalska ulaznica za Dimensions Festival
200-i upad - festivalska ulaznica za Outlook Festival

Vrata se otvaraju od 22h, a cijene upadnica iznose:
<00:00 — 30 kn
00:00 — 40 kn
5:00< — 20 kn
Tekst:  

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice