logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
6. Listopad 2015

Warrior Charge Soundsystem stiže u Attack

Warrior Charge Soundsystem gostuje u Attacku 
Autonomni kulturni centar 16. listopada 2015. ugošćuje Warrior Charge Soundsystem iz Italije, a dodatno će se za dobru dub čagicu pobrinut stalni prijatelji Kluba Attack - Lo Peaks, Zu-Bam i Prancing D.

Od 22:00, upad 30 kn

Warrior Charge Soundsystem (IT)
Warrior Charge talijanski je dub soundsystem nastao 2006. godine. Korijene vuče iz anarho-punka i D.I.Y. nezavisne scene. Njihova ljubav prema bass glazbi i underground sceni stvorili su jedan glazbeno/aktivistički spoj pozitivnog, slobodarskog i buntovničkog soundsystema.
U devet godina svoga postojanja organizirali su brojna događanja, nastupali na mnogim festivalima te dijelili pozornice sa poznatim izvođačima na aktivnoj punk/dub/reggae sceni. Uz prepoznatljive crvene zvučnike i duboke bas vibracije, njihovi nastupi karakteristični su po porukama o slobodi, ljubavi, jednakosti, solidarnosti i prijateljstvu.  «Our nationality, race and sex are coincidence, our life stance is a choice» samo je djelić onoga što će Warrior Charge Soundsystem imati priliku podijeliti s nama!

Lo Peaks (HR)
Svoje glazbene ukuse počeo je razvijati na techno partijima 90-ih da bi se kasnije potpuno predao dub i reggae glazbi. Godine 2005. priključuje se Jahstice Soundsystemu, a nekoliko godina kasnije s Dr. Robijem i Vrxom pokreće Digitron Soundsystem, već uvelike poznat na dub/reggae sceni. Godine 2007. sudjeluje u osnivanju novog glazbenog projekta koji se zove Bamwise. Polako napušta Digitron Sound, a 2010. ulazi u projekt Ital Jam. Ital Jam čini skupina glazbenika koji u početku organiziraju večeri muzičkih reggae/dub jam-anja, a kasnije se ta skupina formira i u nešto konkretnije (aktivni riddim band). Usporedo s tim, svoj glazbeni stil nadograđuje u novoj glazbenoj struji - dubstep. Kao dubstep DJ i producent jedan je od pokretača DUBstep Klub večeri u Klubu Attack, koja se zasnivala na mračnom dubstep zvuku. U posljednje vrijeme, zbog sve jače potrebe za svježim dubplateovima, na sve većoj domaćoj sceni ("dub is THE shit"), svoju produkciju i dj-setove temelji na "strictly dubwise".

Zu-Bam (HR)
«I like to play on turntables inna Soundsystem style with bunch of equipment“
Ljubav prema glazbi počinje u najranijoj dobi. Godine 1999. počinje sve više ulaziti u svijet DJ-inga i to isključivo kroz reggae, dub, drum’n’bass, trip hop glazbu. Dvije godine kasnije sa svoja tri prijatelja formira Jaribu Soundsystem gdje vrte uglavnom roots i dub s psihodeličnim trance strujanjima/elementima. Nastupaju na festivalima i po klubovima poput Underwater Overground festival, Seasplash festival, Močvara, Kocka... Godine 2005. napušta Jaribu Soundsystem te se spontano povezuje s grupom mladih entuzijasta s ciljem promicanja DJ-inga, soundsystem kulture i bendova kojima je značajka isključivo na dubokom bas tonu (dubstep, drum'n'bass, jungle, reggae, dub, psy, dub breakbeata, psytrance...). Sve ovo skupa činilo je kolektiv Trip to Zion. Kroz deset godina postojanja ugostitili su gotovo sve eminentne glazbenike/ce iz Hrvatske i svijeta (Alpha & Omega, Paul Fox, Soom T, OnDubGround, Ez3kiel i mnoge druge). Kao samostalni DJ formira se 2008. godine, a pušta isključivo roots, dub i psy dub. Nastupa na festivalima kao što su Seasplash festival, Modem, Lost Theory, Dub Camp, Future Nature te dijeli stage sa Digitron Soundsystem, Warrior Charge Soundystem, Bamwise, RDK, Dubble…

Prancing D (HR)
Glazbeni odabir poznatih dub šlagera nećete slušati već samo nepoznatih roots dub riddima za koje još niste čuli/e, a to je najslađi razlog dolaska na plesnjak. Ako ih jeste čuli možda ćete ih se ponovo sjetiti i otkriti jamajkansku kulturu i glazbu koju, ovi gore navedeni, slave.
Tekst:  

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice