logo-t

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

nike

Događanja
Vijesti
8. Srpanj 2015

Regionalna ljetna turneja benda ZAA

ZAA kreće na regionalnu turneju 
Bend ZAA, koji je prepoznat kao jedinstvena glazbena pojava u regiji i jedan od koncertno najaktivnijih bendova, nastavlja s promocijom svog aktualnog albuma "What About" na festivalskim manifestacijama i koncertima širom prostora ex-YU, među kojima se ističu Love fest u Vrnjačkoj Banji, na kome ZAA nastupa prije Laibacha, Lake fest u Nikšiću, gdje će binu dijeliti s Guano Apesom, kao i D festival u Dorjanu, gdje će svirati rame uz rame s Manu Chao.

“Na terenu smo i ovog leta! Mi smo bend na točkovima. Preći ćemo preko 10.000 kilometara i nadam se da se nećemo umoriti mnogo. Očekujemo od publike u svakom gradu da nam da svoj maksimum – ne prihvatamo manje. Od Maribora do Soluna, od Dubrovnika do Sofije nosimo pozitivnu poruku ZAA! Vidimo se i slušamo svuda”, izjavila je povodom letnje festivalske turneje Sanja Vučić, pevačica benda ZAA.

Ljetnu turneju bend je počeo zapaženim koncertima u Bitolju, Prilepu, Sarajevu, beogradskom festivalu Manifest i u rodnom Kruševcu, na proslavi 150 godina Kruševačke gimnazije. Prošlog vikenda, ZAA je nastupio na na Urban festu u Inđiji, kao i na Lent festivalu u Mariboru, gdje su Kruševljani na zahtjev publike i organizatora umjesto jednom, svirali čak dva puta na dvije različite pozornice.

Sljedeći put, publika će ih moći čuti na Pivo festu u Prilepu 17. srpnja i dan kasnije na D festivalu u Dorjanu, dok će nastupi početi u kolovozu 8., Lake festu u Nikšiću 14.8, kao i u klubu Lazareti u Dubrovniku 15. kolovoza. Slijede nastupi 16.8. u Čitluku na Evergreen festu, 21.8. u Lučanima, 27. u Velenju na Kunigunda festu i 29.8. u Novoj Gorici u kulturnom centru Mostovna.

Početak jesenjih svirki najavit će nastup na Šumadija festu u Kragujevcu 9. listopada. U pauzi između nastupa ZAA radi na novom albumu, a u pripremi je i spot za pjesmu "Unconditional Love", čija se premijera očekuje na jesen 2015. godine.

Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena