logo-t

  • Dub FX:

    Dub FX: "San svakog glazbenika je biti uspješan"

  • U suradnji sa Sacherom objavljen singl

    U suradnji sa Sacherom objavljen singl "Oj Dodole" za Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

Slušaj ovo
13. Lipanj 2016

KILLO KILLO Banda - "Ipak Borba"

Novi album KILLO KILLO Bande 
KILLO KILLO Banda, sastav iz Novog Sada koji postoji od 2007. godine, izlazi na sunce sa svojim trećim izdanjem pod nazivom “Ipak Borba”. Poznati su po svom opuštenom stilu pristupa teškim i svima poznatim životnim problemima, što najbolje ističu kroz reggae stil, i iskrene, intimne i vrlo direktne tekstove koje je napisao sam Killo Killo.  Album je snimljen u strudiju 1 Take studio u Novom Sadu, a miksan je u studiju Alpha, također u Novom Sadu. Sadrži devet pjesama ovog, trenutno sedmočlanog benda i jednu elektronsku pjesmu koja je plod suradnje Killo Killoa s Laskai Viktorom (DJ-om i producentom iz Mađarske) i svima dobro poznatim, regionalnim carem Edom Maajkom. Osim ovih suradnji, bend je u nekoliko pjesama ugostio i sjajne umjetnike s domaće reggae scene, a to su genijalni Wacko (iz grupe MadRed) i živa legenda i rasta izaslanik Hornsman Coyote. Ne smijemo zaboraviti ni milozvučne ženske vokale u pjesmi “Wellington” koje su otpjevale najbolje, prelijepe i sjajne Vanja Manić Matić i Sofija Stanić iz grupe Drum’n’zez.
Blistavi ispadi i, gotovo medicinska, smirenost i konstantnost Dr. Mateusa na gitari i virtuoznost maga Lazara na vanvremenskoj mašini zvanoj Hammond, u kombinaciji s ritam sekcijom koju čine nepogrešivi i nenadmašni Dugi Kuf za baterijom i majstor stabilizacije i reggae guru na basu Njamzes II Novonaseljski, ojačani su ovaj put gospodinom Raletom na perkusijama, vrhunskim poznavateljem tajnih ritmova. Maherski začin iznenađenja donio je polu-čovjek-polu-elektron-polu-super-heroj Šomi koji je cijelo izdanje poprskao blještavim, inter- zvjezdanim efektima.

Pjesme su u svojoj suštini zadržale šmek, možemo reći očekivanih, majstorija novosadskih Bandita, no, vrijeme i iskustvo su učinili svoje, te su nekadašnji polet i duhovitost sada povremeno zamijenjeni nekim oblicima revolta i razočaranja u posrnuli svijet oko nas i u nama samima. Tako na trenutke ovaj reggae - blues moze da uplaši slušatelja i dovede ga pred liticu sumnje u cijelo čovječanstvo, sve dok negde kroz sivi oblak ne prosija zrak nade u pobjedu i sretan život u vječnosti. Lagodnost kojom je odisao naslov prethodnog albuma -“Berba”, sada je zamijenjena sintagmom “Ipak borba” koja nam govori da ćemo se za sreću i ljubav ipak morati boriti. Prvo svako u sebi, a zatim i svi zajedno.
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena