logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

  • Haris Pilton -

    Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni

  • FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

    FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

nike

Događanja
Recenzije
Rastar Records
Rastar Records 2021.
27. Listopad 2021

Manudigital Meets Rastar All Stars Vol. 1

Novo izdanje francuskog producenta Manudigitala
Francuski beatmaker Manudigital sredinom lipnja pojavio se s novim kompilacijskim albumom na kojem je napravio pregled djela čitave vojske najpoznatijih reggae izvođača. Naime, Manudigital Meets Rastar All Stars Vol. 1 nastao je u suradnji s nezavisnom jamajkanskom izdavačkom kućom Rastar Records od koje je Manudigital dobio pristup snimkama u njihovoj arhivi. Uz sudjelovanje gitarista Pokita, Alexisa Bruggemana na bubnjevima i klavijaturista Faycea Bastiena, Manudigtal je počeo raditi na pjesmama jamajčanskih veterana koji su se afirmirali 80-ih, od reggae velikana 90-ih Luciana i Anthony B-a i naravno, od Akae Beka aka Midnite koji je intenzivno radio s Rastar Recordsom.

Prvo su se pojavila tri digitalna singla u interpretaciji Manudigitala, uključujući “The Soul Of Ethiopia” Gregoryja Isaacsa, “Cut Dem Off (Reloaded)” Yami Boloa i “Cradle Of Civilization” Half Pinta, prije nego što je ovaj album s 12 pjesama konačno bio spreman za izlazak među ljude.

Osim kompjuteriziranog zvuka koji je poznat s Manudigitalovih albuma Digital Kingston Sessions I & II, ova zbirka remixeva i neobjavljenih pjesama također sadrži riddime koje su odsvirali glazbenici uživo. A to ponajviše čini ovaj album toliko posebnim. Linval Thompson otvara album s “Jah Jah Praise” koja istovremeno budi apetit za sjajnu “Cut Dem Off (Reloaded)” od Yami Bolaa koja je izvorno objavljena 2007. na Rastar Riddimu, a neodoljivo podsjeća na zvuk reggaea 80-ih. Iako je većina izdanja odsvirana uživo, “Wings To Fly” Anthony B-a koja je izvorno je objavljena 2003. za izdavačku kuću Naciamaj Production u ovom je slučaju potkrijepljena kompjuteriziranim riddimom. Rastafari Luciano je na izdanju prisutan s dvije pjesme, “Heathen Haffi Run” i “Live My Life (Reloaded)", koje su također izvorno objavljene 2007. na Rastar Riddimu. Vrhunac albuma nedvojbeno predstavlja “Make It In Time” od Akae Beka. A među ovom impresivnom ekipom pojavljuje se i Mykal Rose na “Yaad Through” čiji vokalni stil uzorno slijede Junior Reid na “Music Is Love” i Yami Bolo na “Jah Life So”.

Manudigital je vješto zaigran sa svim stilskim kombinacijama unutar reggaea, a pritom njegov rad rezultira s kompaktnom cjelinom albuma. Dinamičnost ovog izdanja garantira precizno slušanje albuma od početka do kraja.
Tekst:  

Video sadržaj