logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Izvještaji
10. Ožujak 2018

​Sassja još uvijek na tronu

Promocija albuma "No problemo"
Sassja je ponovno sinoć u Vintage Industrial Baru lociranim u hrvatskoj metropoli pokazala da je kraljica žanra, i to u koju god kategoriju ju željeli strpat. Album "No problemo" zaokružio je njen višegodišnji rad, a što je joj je potonji uradak novo donio, o tome jedino može Sassja sama pričati. Promocija aktualnog izdanja u Vintageu izgledala je gotovo identično kao promocija albuma prvijenca "Taktički praktično". Nakon očajničkog pokušaja Playground Hustela da animiraju publiku, napokon Kantriman izlazi na pozornicu i večer srećom dobiva kvalitetan predznak. Kantriman osvaja publiku s puštanjem Khana i The Buga, a zatim dolazi red na još uvijek prvu ženu FM JAM-a.

Nastup je bio vrlo jednostavno koncipiran, bez gostiju, bez dodatne dramaturgije, vrlo direktan i jasan. Taktički praktično je Sassja složila set listu - izredali su se hitovi iz cijelog njenog opusa. Sassja i dalje suvereno vlada pozornicom, a sinergija između nje i Kantrimana prenosi se na dinamiku nastupa. Verbalno je i dalje jaka, a hrabrost je odmah pokazala s pregledom našeg društva u "Klikat" i "Nek je živa glava", dok je s "Taktički praktično" vrlo lako prešla na "Ragga naš" u kojoj zapravo nimalo nije nedostajao Frenkie. "Mahalu" je već publika savladala, a svoju emotivnu stranu je Sassja, kao i na albumu pokazala u zanimljivoj izvedbi pjesme "Ništa", kao i emotivnoj "S njom". Mudro je pospajala "Trepere mi živci" s "Etiketama", dok su s "Njemicom" i "No problemo" Sassja i Kantriman naprosto zakucali nastup. Pribjeglo se klasičnom zatvaranju nastupa s "Jemenom", a kako je navela da ima problema s niskim pristikom, tlakom odnosno pressurom, za bis se našlo mjesta za "Nema pritiska", a večer je zatvorila sa svojim prvim hitom "Clash".

Sassja još uvijek nije nadmašila samu sebe, no kvaliteta je neosporna. Najveća mana nastupa su bile različite kvalitete matrica u Kantrimanovim rukama. Treba imat hrabrosti verbalizirati svoje misli i osjećaje pred jalnim, pljuvačkim društvom koje je još k tome iznimno sklono patrijahatu. Htjeli/nehtjeli, Sassja je još uvijek na tronu, a odlučite sami u koju žanrovsku ladicu ju želite strpat.

Foto: Nikola Knežević (Music Box)
Tekst:  

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice