logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

  • Haris Pilton -

    Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni

nike

Događanja
Intervjui
16. Listopad 2023

Skarra Mucci: "Ovo radim više iz ljubavi nego iz želje za slavom"

Intervju sa Skarra Muccijem 

Reggae hr: Biografija kaže da si prvu pjesmu snimio s devet godina, da li je to bio prijelomni trenutak kada si odlučio baviti se glazbom?
Skarra Mucci: Rođen sam kao glazbenik, pjevao sam u crkvenom zboru već s četiri godine, tako da je cijeli moj život bio prožet glazbom. Bio sam na audiciji kao što su to činili svi na Jamajci, i jedini sam bio odabran od strane Harryja J-a osobno.

Reggae hr: Koliko ti je značio uspjeh "Return of the Raggamuffin" albuma?

Skarra Mucci: Iskreno, to je bio izniman uspjeh, moji ciljevi su bili visoki i bio sam vrlo zadovoljan što sam ih nadmašio. Taj album omogućio mi je nastupe diljem svijeta i otvorio mnoga vrata. Zahvalan sam.

Reggae hr: Reggae publika na Balkanu prati i poznajte tvoj rad, a ponajviše su te upoznali kroz suradnju s hrvatskim reggae duom Banana Zvuk u “Your Gal My Gal”, a surađivao i s mnogim svjetskim imenima, Na koji način si birao kolaboracije i postoji li neka zanimljiva anegdota sa snimanja?
Skarra Mucci: Volim Balkan i svoju braću iz Banana Zvuka, bilo je sjajno raditi s njima. Obično surađujem s ljudima s kojima se povežem ili s onima koji imaju ideju koju žele podijeliti. Također imam stav pomoći drugim artistima da se uzdignu, otvarajući im vrata za ulazak u svijet glazbe. Glazba je moj život, tako da sam uvijek spreman snimati ili ići na turneje u bilo kojem trenutku.

Reggae hr: Postao si ključna figura u dancehall svijetu, imponira li ti taj epitet?

Skarra Mucci: Ovo radim više iz ljubavi nego iz želje za slavom. Impresionira me koliko daleko sam stigao i još uvijek rastem zbog ljubavi ljudi i pozitivnih vibracija koje širim na svojim koncertima i snimanjima. Imam ljude koji me prate desetljećima, njihova podrška za mene puno znači. Zovem ih svojom obitelji.

Reggae hr: Rođen si na Jamajci, ali živiš u Europi. Što misliš o razvoju reggae glazbe danas na otoku, i da li je jednaka razvoju u ostatku svijeta?
Skarra Mucci: Štogod se dogodi u glazbi na Jamajci ima velik utjecaj na glazbenu industriju širom svijeta zbog evolucije i rasta naše glazbe na instrumentalnoj razini. Jamajčanska glazba je velika svugdje. Imam bazu kad sviram po Europi i tamo boravim između nastupa ali ne mogu dočekati da se vratim na Jamajku nakon prvog dijela turneje "Perfect Timing".

Reggae hr: Objavio si osmi album "Perfect Timing", kako si zadovoljan feedbackom?
Skarra Mucci: Odaziv je izvanredan, vrlo sam impresioniran i uzbuđen. Zahvalan sam na pozitivnim reakcijama do sada i svakim danom dobivamo sve više i više ljubavi i zahvalnosti od svih.

Reggae hr: I dalje se nastavlja suradnja s tvojim pratećim bendom Dub Akom. Kako ste se prvobitno spojil za svirke uživo te koliko su aktivni u snimanju studijskih materijala?
Skarra Mucci: Da, Dub Akom su moji glazbenici već sedam godina i imamo stvarno neusporedivu prirodnu glazbenu povezanost, što čini veliko zadovoljstvo raditi i stvarati s njima, oni su mi kao obitelj. Uvijek snimam kad ima vremena između proba i nastupa pa smo tako snimili nekoliko pjesama za moj novi album. Pozitivna energija i dobre vibracije najvažnije su za kreativnost, možete poslušati "Dancehall" ili "Perfect Timing", koja je utemeljila naziv albuma.

Reggae hr: Koja ti je bila idejna vodilja u stvaranju novog albuma "Perfect Timing"?
Skarra Mucci: Znate, glazba za mene dolazi prirodno, nikada stvarno ne planiram ništa. Počeo sam snimati neke pjesme, a zatim sam odlučio raditi još te ostao u studiju i surađivao s mnogim glazbenicima i tvorcima riddima kako bih stvorio ovaj album. To je mali dio moje avanture, mojih putovanja i moje vizije života. Ovo je conscious i raznolik album u smislu melodije i poruka.

Reggae hr: Zadnje riječi za svoje obožavatelje diljem svijeta?

Skarra Mucci: Gledajući svijet danas i fokus ljudi, mislim da bi trebali buđenje, kao i priznanje onoga što se događa i da smo odgovorni za svoju sreću. Trebali bismo pomoći jedni drugima da vidimo ljepotu svake osobe, biljke, životinje i vrijednost svake osobe jednako kao što cijenimo sebe, s vizijom jednakosti i poštovanja raznolikosti. Hvala vam na vašem vremenu, uživao sam odgovarajući na vaša pitanja. 

Thank you for your time
Had fun answering your questions
Jah love real love
More love more life
Yours truly Skarra Mucci

Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice